Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Studenţii cer societăţii civile să determine modificarea legii ANI

5 iulie 2010

Scris de Dan Focşeanu
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a dat publicităţii un comunicat în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de prevederile noii legi care reglementează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în forma în care a fost promulgată de Parlamentul României.
„Deşi noua formă a legii reintroduce obligativitatea depunerii de declaraţii de avere şi de interese pentru demnitari, se elimină comisiile de cercetare ANI şi se limitează perioada verificărilor la numai un an de la data încheierii mandatului oficial. În acelaşi timp, sunt excluse din declaraţiile de avere şi interese obiectele de artă şi bijuteriile deţinute, precum şi informaţii cu privire la afacerile derulate, direct sau indirect, prin contracte finanţate din bani publici. Aceste limitări evidente ale noii legi reduc posibilitatea de a analiza transparent averea demnitarilor şi abilitatea ANI de a semnala şi controla posibilele nereguli“, susţin studenţii români din străinătate.
Liga Studenţilor Români din Străinătate face un apel către societatea civilă din România şi către organizaţiile româneşti de studenţi şi de tineret din întreaga lume, pentru adoptarea unei poziţii publice comune în legătură cu noua lege ANI şi demararea eforturilor pentru iniţierea şi susţinerea unui nou proiect de lege care să îndrepte deficienţele semnalate.
Reprezentanţii LSRS afirmă că România este asociată de multe ori cu fenomenul de corupţie, care descurajează investiţiile străine şi frânează dezvoltarea economică şi politică, fapt ce determină grave neajunsuri oricărui cetăţean român aflat în străinătate.
În opinia studenţilor, noua lege ANI nu face decât „să agraveze“ percepţiile şi aşa negative asupra României, în rândul oficialilor şi al investitorilor străini.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one