Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

SENZATIONAL ! DAN DIACONESCU IN DIRECT LA DNA

22 IUNIE 2010


Dan Diaconescu, reţinut 24 de ore
Autor: Raluca Stepanov
Procurorii anticorupţie au emis, în această dimineaţă, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele patronului OTV Dan Diaconescu şi al prezentatorului unei emisiuni despre clarvăzători, Doru Pârv, pentru şantaj şi complicitate la şantaj.

"Am fost tras pe sfoară", a declarat la ieşirea din sediul DNA, Dan Diaconescu scos cu cătuşe pe mâini şi a precizat că este primul jurnalist din România care a fost arestat pentru un promo, relatează Realitatea TV.
Dan Diaconescu şi Doru Pârv urmează să fie duşi la Judecătoria Sectorului 1, astăzi, în jurul orei 15.00, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
"Cei doi au fost reţinuţi pentru şantaj, iar acest dosar este unul politic" a declarat, în această dimineaţă, avocatul Daniel Fenechiu, care îl apără pe Doru Pârv.
Avocatul lui Dan Diaconescu, Mihai Rapcea, a declarat că ordonanţele de reţinere au fost date în jurul orei 6.00 şi că între Diaconescu şi Pârv nu a mai existat nicio confruntare.
Dan Diaconescu, audieri maraton la DNA
Starostele OTV a fost pus, ieri, sub învinuire pentru şantaj şi ameninţare, după ce procurorii anticorupţie au descins la vila sa din cartierul Primăverii.
Realizatorul TV Dan Diaconescu "a aterizat", ieri după-amiază, din vacanţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a aflat că e anchetat de procurori pentru şantaj şi ameninţare asupra primarului unei comune arădene. Asta, după ce anchetatorii au descins la vila sa din cartierul bucureştean Primăverii, la "sediul social" al OTV din strada Benjamin Franklin, precum şi la studioul OTV din Militari.

Procurorii au căutat mai multe casete care ar constitui probe în dosarul penal care-l vizează pe Diaconescu şi pe Doru Pârv - prezentator al unor emisiuni despre paranormal la televiziunea condusă de acesta. Au ridicat însă o singură casetă, cu înregistrarea unei emisiuni din iunie 2009.

Avocatul lui Diaconescu, Daniel Fenechiu, a subliniat că singura probă pe care procurorii o au împotriva clientului său ar fi o înregistrare a emisiunii în care acesta anunţa "imagini incendiare" referitoare la primarul din Zărand (Arad), Ion Moţ.

În faţa sediului DNA, Dan Diaconescu a explicat însă că ar fi vorba doar despre o emisiune de şase ore, absolut nevinovată, cu dresaje de şerpi, şi a promis că o va redifuza în cursul serii.

Realizatorul TV a ţinut să precizeze că nu exclude posibilitatea să fie "închis" şi a catalogat acţiunea DNA drept o farsă. "Am înţeles că au săpat pe-acolo prin curte, poate o căutau pe Elodia", a spus Diaconescu, înainte să afle oficial motivele descinderii şi să fie pus sub învinuire.

"Imaginile incendiare" riscă să-l înfunde pe "domnul Dan"

În dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie, Doru Pârv este acuzat că i-ar fi cerut 200.000 de euro primarului comunei Zărand, Ioan Florin Moţ, pentru a nu difuza la OTV un material compromiţător, în care se făcea referire la afacerile acestuia. Pârv ar fi solicitat, pentru început, o "rată" de 25.000 de euro. Edilul ar fi refuzat şi ar fi formulat, în schimb, un denunţ la DNA.

După ce, iniţial, l-au acuzat pe Pârv de şantaj, procurorii i-au schimbat acestuia încadrarea în trafic de influenţă (infracţiune pentru care riscă o pedeapsă mai uşoară) şi au extins cercetările asupra lui Dan Diaconescu.

Potrivit rezoluţiei anchetatorilor, "Diaconescu (...) a exercitat acte de ameninţare atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Pârv, în scopul de a determina persoana vătămată (...) să dea o sumă totală de 200.000 de euro".

"Sub presiunea acestei ameninţări, din suma pretinsă iniţial, persoana vătămată a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei", au conchis procurorii. Deşi a admis că el este cel care "conduce ostilităţile" la OTV, Diaconescu a negat că l-ar cunoaşte pe primar şi a arătat că nu are o relaţie strânsă cu Pârv. În plus, "în acte", nu are nicio legătură cu OTV.
„CLARVĂZĂTORUL”. Doru Pârv ar fi cerut bani în numele „şefului”

PARANORMAL, BANI ŞI CONEXIUNI POLITICE

Afacerile lui Pârv şi relaţiile lui Diaconescu în PDL

"Clarvăzătorul" Doru Pârv (Dorel Petru Pârv) a înţeles încă din 2005 că paranormalul este o industrie din care se pot scoate mulţi bani în viaţa reală.

Prin urmare, acum cinci ani şi-a înfiinţat firma Kundalini prin care acordă consultaţii în Capitală şi în Arad, oraşul său de baştină.

Obiectul oficial de activitate: activităţi de servicii personale.
Numele firmei a fost ales în sens ezoteric: termenul "Kundalini", folosit de yoghini, înseamnă în sanscrită energia primordială a vieţii.

Doru Pârv s-a dovedit energic şi în afaceri: prin firma lui, a încheia un contract cu televiziunea lui Dan Diaconescu prin care îşi producea emisunea "Al şaptelea simţ", difuzată de OTV. "Televiziunea-garsonieră" a crescut vizibil încasările firmei lui Pârv, aducându-i notorietate şi clienţi.

Dacă în primul an de funcţionare, SRL-ul Kundalini a avut o cifră de afaceri de doar 6.250 lei, proveniţi din consultaţii particulare, în 2008 firma a înregistrat un rulaj de 177.233 lei. Din informaţiile deţinute de EVZ, cifra de afaceri a lui Pârv s-a dublat, ulterior, în 2009 şi în primul trimestru din anul în curs. Pe acest fond, în 2008, clarvăzătorul de la OTV şi-a tras o vilă cu etaj într-o zonă rezidenţială a Aradului.

Relaţii în PDL

În timp ce Dan Diaconescu reclamă abuzurile judiciare ale "regimului Băsescu-Boc", el însuşi are conexiuni importante în partidul de guvernământ. În septembrie 2009, EVZ a dezvăluit cine sunt păpuşarii din umbră ai tombolei "100% Adevărat", de la OTV, încheiate recent cu reclamaţii publice de înşelătorie.

În spatele show-ului de televiziune se afla deputatul PDL Dănuţ Liga şi Theodor Berna, unul dintre controversaţii "regi ai asfaltului" care învârte contracte de anvergură cu Primăria Sectorului 3, condusă de PDL-istul Liviu Negoiţă.

Investigaţia EVZ le-a luat urma celor doi într-unul dintre cartierele financiare ale Londrei. De acolo, compania RTMB Production LLP patrona tombola OTV, înghiţind profiturile. În acte, patronii căsuţei poştale din Anglia erau soacra deputatului Dănuţ Liga şi afaceristul Theodor Berna. Alt beneficiar indirect al afacerii "100% Adevărat" era deputatul PSD, Robert Negoiţă.
SURSA :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one