Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Puterea pregăteşte supra-impozitarea averilor

7 iulie 2010

de ANDREEA NICOLAE 730 VIZUALIZARI | COMENTARII 2
UNPR vrea ca românii cu averi de peste 500.000 de euro să plătească o aşa-numită „taxă pe averea afişată". Este vorba, de fapt, de o taxă suplimentară pe averea declarată, şi deci deja impozitată.

Reprezentanţii Uniunii Naţionale pentru Progres, înfiinţată de ministrul Gabriel Oprea încă nu au decis cât ar trebui să fie taxa, dar ea ar putea fi de 0,5-1% din ceea ce depăşeşte pragul de 500.000 de euro. Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, care a primit misiunea să întocmească un proiect de lege în acest sens până în toamnă, spune că taxa pe averea afişată ar urma să se aplice „numai în perioada crizei". Banii strânşi vor sta la dispoziţia Guvernului, într-un cont special. „Guvernul îi va dirija, de pildă, spre reconstrucţia caselor şi a digurilor din zonele afec ta te de inundaţii sau pentru a completa anumite goluri din bugetul de stat", a explicat Nicolicea. Potrivit preşedintelui executiv al UNPR, Gabriel Oprea, dintr-o astfel de taxă de solidaritate pe avere s-ar putea strânge, anual, circa două miliarde de euro.

Partenerii de guvernare ai UNPR, democrat-liberalii, se arată dispuşi să susţină proiectul. „Suntem de acord ca luxul să fie fiscalizat altfel decât în mod obişnuit", a declarat, pentru RL, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. Trebuie făcută însă, înainte de toate, „o analiză serioasă", pentru a estima efectele introducerii unui nou impozit şi cum s-ar putea aplica măsura. „S-a ridicat această propunere în coaliţie, dar una e să o spui pe gură şi alta e să faci o analiză serioasă", a arătat Toader. Pe masa parlamentarilor se mai află însă un proiect asemănător, iniţiat în martie de Mugurel Surupăceanu, deputat PSD. Potrivit lui, ar trebui impozitat cu 0,5% anual tot ce depăşeşte 500.000 de euro. Iar Comisia pentru drepturile omului şi Gu ver nu l au dat aviz negativ. Executivul a arătat că noţiunea de „avere" este greu de definit şi că s-ar impune, astfel, un tratament dis cri mi na to riu. În plus, Executivul a subliniat că prin impozitarea „ansamblului bunurilor şi veniturilor im po za bile" s-ar realiza o dublă impunere a veniturilor transformate în bunuri (pentru case, ma şi ni etc. se plăteşte oricum impozit), ceea ce ar con tra veni principiilor europene.

Forme asemănătoare de impozitare se găsesc însă şi în alte state europene. În Franţa, se aplică un impozit cuprins între 0,55 şi 1,80% pentru averile de peste 790.000 de euro, iar în Norvegia un impozit de 0,90%-1,10%. La sfârşitul lunii iulie, o nouă misiune FMI se va afla în România pentru discuţii privind atât bugetul pe 2010, cât şi pentru anul viitor. Ministrul de Finanţe a declarat că „tot sistemul de taxe şi impozite trebuie regândit pentru 2011".
sursa ;http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one