Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Primăriile vor primi cu 22% mai puţini bani de la buget

25 iunie 2010

Scris de Dan Marin
Bugetul primăriilor ar urma să fie diminuat după ce Guvernul a decis să reducă cu 22% transferul de bani de la bugetul de stat către autorităţile locale, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă realizat de ministerul Finanţelor împreună cu ministerul Administraţiei şi Internelor. Toţi primarii din ţară au primit acest proiect pentru dezbatere. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, aseară, la un post de televiziune, că zeci de mii de oameni din administraţia locală vor fi disponibilizaţi.
Documentul mai explică, de asemenea, cum şi cåţi funcţionari publici trebuie disponibilizaţi din fiecare primărie, potrivit unor standarde de funcţionare. Primarul Radu Mazăre a declarat aseară la acelaşi post de televiziune că documentul spune că primarii vor răspunde penal dacă nu fac disponibilizări. „Documentul prevede că voi răspunde penal dacă nu dau afară 40% din personal în decurs de o lună“, a precizat Mazăre. Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu a declarat că o asemenea sancţiune este exagerată însă că „un anume tip de răspundere trebuie să existe“.
Potrivit proiectului de ordonanţă, primăriile nu vor mai asigura reparaţiile şi investiţiile în instituţiile de învăţămånt din bugetul local, cheltuielile revenind administraţiei centrale. „Prin acest proiect de lege am decis unificarea cheltuielilor care se distribuie către autorităţile locale pentru instituţiile de învăţămånt. Oricum salariile profesorilor se acordau din bugetul central. De acum şi reparaţiile se vor face tot din bugetul central“, a explicat Vlădescu.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one