Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pensiile nesimţite scad de până la zece ori

23 iulie 2010

Veniturile foştilor parlamentari, diplomaţi, piloţi civili, funcţionari parlamentari şi consilieri de conturi vor scădea de la 1 septembrie. Foştii militari, poliţişti, gardieni din penitenciare şi angajaţi ai serviciilor secrete vor primi pensii recalculate începând cu 1 ianuarie 2011.

De la 1 septembrie, cele 5.483 de pensii speciale ale foştilor parlamentari, diplomaţi, piloţi civili, funcţionari parlamentari şi consilieri de conturi vor fi recalculate, potrivit normelor metodologice aprobate miercuri de Guvern, care completează măsurile de criză.
Dilema Justiţiei: Ei trebuie să-şi taie singuri pensiile nesimţite

Prin această operaţiune, veniturile acestor categorii profesionale vor scădea de 2, 3, 5 şi chiar de 10 ori, cum e cazul unora dintre piloţii civili. Până acum, pensiile speciale se calculau ca procent (între 60 şi 80%) din veniturile obţinute în ultima lună de activitate. Aceste venituri cuprindeau şi sporurile şi chiar diurnele din delegaţii.

Toţi vor primi o pensie calculată ca pentru orice alt cetăţean al României, adică în funcţie de contribuţiile pe care le-a virat la fondul de pensii în perioada în care a lucrat. Ei vor intra aşadar sub incidenţa Legii pensiilor din 2000, urmând să li se calculeze punctajul mediu anual şi apoi să li se stabilească valoarea pensiei, spun normele metodologice.

Piloţii, cele mai mari pierderi

Aviatorii civili vor suferi cele mai mari pierderi la pensie, potrivit statisticilor de la Casa Naţională a Pensiilor. Statul le subvenţionează acestora pensiile cu o medie de 7.385 de lei de persoană, dar, concret, o pensie poate ajunge să fie după recalculare şi de 10 ori mai mică decât cea primită acum. De exemplu, Adrian Iovan are o pensie de peste 20.000 de lei, iar după 1 septembrie va primi o sumă puţin peste 2.000 de lei.

Asociaţiile pensionarilor vizaţi de aceste recalculări au anunţat deja că vor da statul în judecată pentru a-şi păstra sumele primite acum fiindcă, după cum spune Mona Pivniceru, preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, „recalcularea pensiilor echivalează cu o naţionalizare".

Pilotul Adrian Iovan spune că el şi alţi colegi şi-au calculat viitorul în funcţie de aceste venituri, au făcut credite pe baza cuponului de pensie, iar acum ar trebui să intre în faliment, din cauza instabilităţii legilor din România.

Magistraţii, marii absenţi

De pe lista pensionarilor de lux lipsesc magistraţii, deoarece judecătorii Curţii Constituţionale a României au considerat neconstituţională tăierea acestor pensii. Cei 2.746 de foşti magistraţi primesc, în medie, o subvenţie de 7.686 de lei de persoană.

Angajaţi noi la Armată, pentru recalculare

Militarii vor fi purtaţi pe drumuri pentru a-şi reconstitui propriile dosare Foto: Lucian MunteanPensiile celor 168.000 de foşti militari, poliţişti, gardieni din penitenciare şi ale foştilor angajaţi la Securitate sau SRI vor fi recalculate până la 1 ianuarie 2011.

Înregimentaţii nu au plătit contribuţii, astfel încât, în cazul lor, calculul se va face pornind de la premisa că ei ar fi virat lunar la bugetul de pensii contribuţiile corespunzătoare soldei. Marea problemă este că unele unităţi au pierdut documentele ce atestau veniturile lunare ale angajaţilor. În situaţii de acest gen, normele metodologice spun că se ia în calcul salariul mediu pe economie.

„Recalcularea este o muncă titanică şi ar dura peste 10 ani cu personalul actual din sistemul de pensii al înregimentaţilor", spune colonelul în rezervă Constantin Monac. Ca să scape de asta, Guvernul a stabilit prin norme ca pensionarii să fie cei care strâng documentele necesare recalculării: ei vor merge la ultima unitate unde au lucrat şi vor cere hârtiile cu perioadele lucrate şi soldele avute.

Dacă nu mai există arhivele, se adresează Arhivelor Militare. Apoi vor depune documentele la casa de pensii a Apărării, Internelor şi SRI. Recalcularea, mai spun normele, se va face potrivit regulii „primul sosit, primul servit".

Pentru a reuşi să recalculeze în cinci luni cele 168.000 de pensii militare de stat, normele permit angajarea unor specialişti externi. Potrivit colonelului în rezervă Constantin Monac, veniturile foştilor militari vor scădea cu procente cuprinse între 10% (în cazul pensiilor mici) şi 50% (pensiile mari).

Cât se va economisi

-2010 - economie de 86,8 milioane de lei.
-2011 - statul va economisi 260,6 milioane de lei.
-2012 - economia este estimată la 267,9 milioane de lei.
-2013 - economia la buget este de 274,6 milioane de lei.
-2014 - statul va economisi 281 milioane de lei.

http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one