Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Opoziţia face zid în faţa averilor aleşilor

8 iulie 2010

Scris de Sebastian Rusu
După ce au votat la grămadă trunchierea legii ANI (n.r. - Agenţia Naţională de Integritate), parlamentarii opoziţiei subterane PSD-PNL fac din nou în aceste zile circ mediatic asupra articolului privind reînfiinţarea comisiilor de cercetare a averilor, eliminat de Senat, care - potrivit preşedintelui Comisiei juridice, Daniel Buda -, este de competenţa Camerei Deputaţilor întrucât are rol decizional. Pe de altă parte, nici chiar posibilele sancţiuni din partea Comisiei Europene asupra Justiţiei şi, implicit, a legii ANI, din raportul care va fi dat publicităţii luna viitoare, pare să nu-i mobilizeze pe aleşii opoziţiei. „Potrivit art. 75 alineatul 4 din Constituţie se spune foarte clar că atâta vreme cât o prevedere ţine de competenţa primei Camere sesizate ca şi Cameră Decizională, iar dacă ea nu e adoptată la nivelul celei de-a doua Camere, atunci trebuie să fie întoarsă înapoi“, a spus Buda. La rândul său, chestorul Camerei Deputaţilor, Nicolae Bănicioiu, a declarat ieri pentru Mediafax că preşedintele Comisiei juridice nu vrea să interpreteze corect sau nu înţelege procedura în cazul legii ANI, precizând totodată că nu va participa la un eventual BP (n.r. - Biroul Permanent) al Camerei pe această temă.

Iresponsabilitatea politicienilor de carton

„Este o confuzie, ţine de proasta interpretare a legii. Legea ANI este suverană“, a afirmat liderul social-democraţilor. La rândul lor, liderii PNL au susţinut ieri la unison că se gândesc la o eventuală participare în cadrul BP privind legea ANI, deşi o decizie în acest sens trebuie luată împreună cu toţi liberalii din Birou. „Acum m-a sunat Barbu (n.r. - secretarul general al Camerei) şi m-a întrebat dacă sunt de acord, suntem înainte de promulgare, să trimitem şi un punct de vedere către Comisia juridică şi i-am spus că mă voi consulta şi cu colegii de partid şi vom lua o decizie politică în acest sens“, a precizat Ludovic Orban. Practic, dacă articolul acesta nu va fi dezbătut în BP al Camerei, legea ANI va merge către promulgare în varianta trunchiată de Senat, în timp ce averile parlamentarilor vor sta la adăpost de orice control al statului. Contactată de reporterii „Curentului“, Roberta Anastase, preşedintele Camerei, a precizat că a solicitat telefonic membrilor din BP să se pronunţe asupra cererii lui Daniel Buda, după care va solicita punctul de vedere al Comisiei juridice a Camerei. În acest sens, eurodeputatul PDL Monica Macovei a susţinut ieri că raportul CE trebuie să fie foarte dur şi va sancţiona lipsa voinţei politice pentru anticorupţie. „Le aduc aminte că sunt la guvernare pentru că Traian Băsescu - care a retrimis această lege în Parlament - a câştigat alegerile prezidenţiale“, a menţionat Macovei.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one