Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Medicamentele, manualele şcolare şi locuinţele noi nu se scumpesc de la 1 iulie

1 iukie 2010

Scris de Oana Voinea
Cotele reduse de TVA de 9% şi respectiv 5% rămån nemodificate, creşterea de 5% fiind aplicată doar cotei standard a taxei pe valoarea adăugată, de 19%. „Cotele reduse de TVA rămån valabile şi după 1 iulie. Asta ce înseamnă? La construcţia de locuinţe TVA-ul rămåne în continuare 5% pentru acele locuinţe cu caracter social pånă în 100-120 metri pătraţi. De asemenea, TVA, ca şi cotă redusă, nu se modifică la medicamente, unde rămåne cota de 9%. La fel la ziare, reviste, aşa cum era şi pånă în momentul de faţă“, a explicat, ieri, premierul Emil Boc. Astfel, atåt farmaciştii, cåt şi cei care au nevoie de medicamente pot răsufla uşuraţi - la nivelul medicamentelor, TVA are valoarea de 9% şi se aplică şi produselor cu prescripţie, şi celor fără prescripţie.
„Medicamentele nu se scumpesc. Toate medicamentele autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului vor avea, în continuare, TVA de 9%“, a declarat pentru „Curentul“ vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din Romånia, Clara Popescu.
Reprezentanta farmaciştilor a explicat că se vor scumpi doar produsele care nu au autorizaţia Agenţiei medicamentului - suplimentele nutritive şi parafarmaceuticele. „Se vor scumpi doar produsele care aveau înainte de 1 iulie TVA de 19%. Vor trece la 24%“, a explicat Clara Popescu.
Totodată, potrivit Codului Fiscal, cota redusă de 9% se mai aplică şi la livrarea de proteze şi accesorii ale acestora, cu excepţia protezelor dentare, şi la livrarea de produse ortopedice, de medicamente de uz uman şi veterinar.
Majorarea TVA scumpeşte, însă, suplimentele alimentare. Astfel, românii vor plăti mai mult pentru vitamine, calciu, magneziu, spirulină sau lecitină, dar şi pentru ceaiuri.
Medicamentele generice s-ar putea chiar ieftini de astăzi, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR).
Producătorii de generice spun că odată cu introducerea noului sistem de compensare, foarte multe produse vor fi gratuite sau vor avea preţuri mai mici, printre acestea numărându-se tratamentele pentru bolnavii de inimă, diferite boli pulmonare, hipertensiune sau infecţii.
„Dintre cele 2.340 de medicamente aflate pe listele A şi B scade coplata pacientului pentru 1610. Pentru medicamente, TVA-ul rămâne de 9%. Aş vrea să fac o distincţie ca să fie clar. Există foarte multe produse care se numesc suplimente nutritive şi care nu intră în zona de medicamente. Se vând tot prin farmacii, dar pentru acestea TVA-ul este în prezent de 19% şi se duce la 24%“, a explicat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice, Dragoş Damian.

Cultură la cotă redusă

Potrivit Codului Fiscal, la alineatul (2) cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele prestări de servicii şi/sau livrări de bunuri: serviciile constând în permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, cinematografe, cât şi la livrarea de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii. Totodată, cota redusă de 9% se mai aplică şi pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping.

Avantaj de casă nouă

În ceea ce priveşte piaţa imobiliară, analiştii spun că impactul nu va fi semnificativ decåt în cazul locuinţelor scumpe.
Potrivit alineatului (21) din Codul Fiscal, cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite.
Terenul pe care este construită locuinţa include şi amprenta la sol a locuinţei. Prin locuinţă livrată ca parte a politicii sociale se înţelege: livrarea de clădiri, inclusiv a terenului pe care sunt construite, destinate a fi utilizate drept cămine de bătrâni şi de pensionari; livrarea de clădiri, inclusiv a terenului pe care sunt construite, destinate a fi utilizate drept case de copii şi centre de recuperare şi reabilitare pentru minori cu handicap. În plus, potrivit Codului Fiscal, tot prin locuinţa livrată politicii sociale se mai înţelege şi livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depăşeşte suma de 380.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Suprafaţa utilă a locuinţei este cea definită prin Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Codul Fiscal arată că orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cotă redusă de TVA de 5%, respectiv: în cazul persoanelor necăsătorite, să nu fi deţinut şi să nu deţină nicio locuinţă în proprietate pe care au achiziţionat-o cu cotă de 5%; în cazul familiilor, soţul sau soţia să nu fi deţinut şi să nu deţină, fiecare sau împreună, nicio locuinţă în proprietate pe care a/au achiziţionat-o cu cotă de 5%.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one