Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea "micii reforme" în justiţie, avizată de Guvern

24 iulie 2010

Guvernul a avizat, vineri, în şedinţă specială, proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, denumit "legea micii reforme" în justiţie, după ce actul a fost discutat şi de preşedintele Băsescu cu preşedintele CSM, informează Mediafax.


La finalul şedinţei de guvern, premierul Emil Boc a prezentat unele dintre prevederile acestui proiect, apreciind că acesta va reduce durata proceselor civile şi penale, precum şi costurile justiţiei.

Conform premierului, prin proiectul de lege trimis spre aprobare la Parlament se preconizează instituirea obligaţiei judecătorului de a fixa termene procedurale scurte, "chiar de la o zi la alta".

"Nu vom mai avea termene în instanţă din trei în trei luni sau, uneori, chiar din şase în şase luni - depinde de nivelul instanţei - ci dimpotrivă, chiar în aceeaşi săptămână putem avea două sau trei termene pentru a soluţiona mai repede procesele aflate pe rolul instanţelor de judecată", a spus Boc.

De asemenea, pentru a se evita lungimea proceselor şi cazurile în care se obţin amânări permanente ale proceselor, pentru faptul că persoanele nu au fost citate sau nu au fost citate corect ori nu au ştiut că au fost citate, a fost instituită regula conform căreia partea care a primit citaţia pentru un termen de judecată va fi prezumată că are cunoştinţă şi despre termenele de judecată ulterioare.

"Odată ce ai primit oficial o citaţie cu termen şi cu dată fixă, se consideră în cunoştinţă de cauză că eşti avizat şi asupra celorlalte termene pe care le ai din partea instanţei de judecată şi nu se amână cauza de atâtea ori, pentru că nu ai ştiut de citaţie. Odată ce ai ştiut de citaţie, se consideră că toate celelalte termene care vor urma - 5,10, 100 - le ai în cunoştinţă de cauză şi nu se mai amână procesul pentru un asemenea motiv", a explicat premierul.

A fost eliminată şi calea de atac a recursului împotriva hotărârii prin care judecătorii soluţionează plângerea formulată împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei şi aplicarea unei sancţiuni.

"Acum, dacă ai o contravenţie la legea circulaţiei - că ai depăşit viteza - te duci la judecătorie, se dă o sentinţă, după care mai ai o cale de atac. Şi numai în 2009 au fost 174.000 de cauze la judecătorii şi la instanţele superioare pe această motivaţie. Acum, o singură cale de atac: la judecătorie. Prima şi ultima soluţie acolo se dă şi se încheie această etapă. Nu mai aglomerăm rolul instanţelor de judecată şi eliminăm incertitudinea cu privire la aceste situaţii. Ţi-a fost retras sau nu carnetul de şofer, plăteşti amenda sau nu. Rapid, printr-o singură cale de atac: decizie judecătorului rămâne definitivă", a spus Boc.

De asemenea, tot în acest caz al Codului Penal se instituie procedura împăcării părţilor, care înlătură răspunderea penală, pentru un anumit gen de infracţiuni, de o gravitate mai redusă.

"Nu ne interesează ca oamenii să meargă în neapărat puşcărie. Dacă se realizează împăcarea părţilor se poate realiza înlăturarea răspunderii penale, evident, şi cu soluţionarea părţii civile şi a pretenţiilor materiale. Dacă oamenii se înţeleg pentru infracţiuni cu gravitate redusă, instituim această posibilitate a împăcării părţilor", a susţinut şeful Guvernului.

De asemenea, se extinde procedura medierii, prin care persoanele implicate pot să găsească o cale comună de a soluţiona un conflict, iar înainte sau când merg în faţa instanţei să fie deja înţelese, prin procedura medierii, în cauzele comerciale şi în cauzele de divorţ. Noutatea suplimentară o constituie faptul că se poate realiza divorţul prin acordul părţilor şi în situaţia în care există minori.

"Astăzi, împăcarea părţilor prin divorţ, sau divorţ prin acordul părţilor se poate realiza numai când nu există minori şi nu a trecut mai mult de un an de zile de la încheierea căsătoriei. Acum, prin modificarea propusă, se poate realiza acordul părţilor la divorţ, dacă se realizează medierea, şi ei pot să se înţeleagă şi cu privire la minori - în mod obligatoriu trebuie şi avizul Autorităţii Tutelare -, dar nu mai sunt nevoiţi să meargă în instanţă cu probele necesare a fi administrate divorţului şi se pot împăca în privinţa divorţului, chiar şi în situaţia în care avem de-a face cu un minor, prin extinderea acestei proceduri a medierii, a spus Boc.
sursa ;http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one