Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea ANI, din nou la mâna deputaţilor jurişti

4 aug 2010

Scris de Sebastian Rusu
După ce a fost votată trunchiat de către parlamentari în funcţie de interesele personale, în ciuda sancţiunilor primite în Raportul pe Justiţie al CE, legea ANI (n.r. - Agenţia Naţională de Integritate) se întoarce din nou pe masa BP al Camerei, convocat astăzi pentru a se definitiva agenda sesiunii extraordinare din data de 16 august. Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat ieri că hotărârea CCR privind neconstituţionalitatea legii ANI va fi transmisă Comisiei juridice pentru ca deputaţii jurişti să decidă dacă se impune crearea unui proiect de lege al ANI sau amendarea elementelor de neconstituţionalitate din cadrul celei vechi. De asemenea, Anastase a mai spus că tot astăzi, în cadrul BP se mai află solicitarea şefului statului privind convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului. „Noi vom trimite hotărârea CCR în cazul ANI la Comisia juridică, aceasta urmând să decidă, în baza deciziei Curţii, dacă se va întocmi un nou proiect de funcţionare a ANI sau dacă se amendează cel vechi“, a afirmat preşedintele Camerei. Pe de altă parte, modalitatea sub care va fi modificată această lege importantă pentru imaginea externă a României în cadrul sesiunii extraordinare din această lună va rămâne la latitudinea grupurilor parlamentare, care îşi vor asuma responsabilitatea pentru orice tergiversare a acesteia. Punctele referitoare la depunerea declaraţiilor de avere, precum şi la constituirea comisiilor de control al averilor demnitarilor de pe lângă Curţile de Apel, ciopârţite grosolan în actuala lege ANI, trebuie corectate imediat, dacă se doreşte o schimbare reală a justiţiei din România şi o bătălie pe bune cu corupţia.

În faţa examenului de credibilitate!

La rândul său, secretarul Camerei, deputatul PSD Valeriu Zgonea, a menţionat ieri agenţiei Mediafax că social-democraţii vor participa astăzi la Biroul Permanent al acestui for legislativ, unde se va discuta tema sesiunii extraordinare solicitate de şeful statului. Potrivit acestuia, PSD este deschis oricărei colaborări care să conducă la finalizarea legii ANI, în condiţiile în care viitoarea evaluare în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare va avea loc în luna februarie 2011, în timp ce următorul raport va fi dat publicităţii în luna iulie 2011. El a mai subliniat faptul că este important ca, pe lângă legea ANI, Senatul să dezbată, în procedură de urgenţă, Ordonanţele de urgenţă nr. 48, 58 şi 63, privind majorarea TVA, descentralizarea spitalelor şi finanţarea autorităţilor publice locale. În schimb, liberalii vor să schimbe ordinea de zi a sesiunii extraordinare din 16 august, pentru a implementa o parte din măsurile fiscale pe care ei le consideră importante pentru ieşirea din criză.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one