Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Gitenstein le recomandă românilor să înlocuiască expresia „Asta e viaţa!“ cu „Yes, we can!“

5 iulie 2010
Scris de Dragoş Stănculescu
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a vorbit, în discursul rostit cu ocazia ceremoniei de Ziua Independenţei, despre eforturile României de reformare şi modernizare, recomandând înlocuirea expresiei pesimiste des folosite de români „Asta e viaţa!“ cu mottoul lui Barack Obama „Yes, we can!“.
„Aici, în România, faceţi eforturi de reformare şi modernizare a statului şi a economiei. Totul pentru a împlini visul de a crea acea societate a oportunităţilor, pentru care şi-au dat viaţa tinerii patrioţi români în urmă cu 20 de ani. Nu ar trebui să existe diferenţe de opinii asupra acestor subiecte şi ştim că nu va fi simplu“, a spus ambasadorul, în discursul rostit cu ocazia Zilei Independenţei.
El a adăugat că realizarea unor schimbări reale, de durată, nu este niciodată simplă.
„Aşa cum au demonstrat evenimentele recente, schimbările pe care doriţi să le obţineţi în societatea românească necesită viziune comună, curaj şi hotărâre. Şi, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Statelor Unite, acest angajament faţă de idealurile noastre comune necesită o autoevaluare permanentă şi o dorinţă neobosită de perfecţionare“, a afirmat el.
Ambasadorul a adăugat că în acest sens va fi necesară şi „abandonarea completă şi fermă a pesimismului transmis de expresia «asta e viaţa!», des folosită în România şi care sugerează că nimic nu se poate schimba“.
„Ea trebuie înlocuită cu mottoul preşedintelui american «Yes, we can» (Da, putem!)“, a spus Gitenstein.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one