Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI decide astăzi viitorul României

2 iulie 2010

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) se reuneşte astăzi pentru a discuta eliberarea celei de-a cincea tranşă din împrumutul pentru România, în valoare de circa 850 de milioane de euro.

Iniţial, boardul FMI era programat să aibă loc la începutul acestei săptămâni. Însă reuniunea a fost amânată din cauza răsturnării de situaţie din România, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională tăierea pensiilor cu 15%, prevăzută în măsurile de austeritate menite să ţină deficitul bugetar din acest an în limita de 6,8% din produsul intern brut (PIB).

Reprezentanţii FMI au aşteptat ca Guvernul României să vină cu o nouă măsură, care a fost majorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) de la 19% la 24%.

O nouă misiune a FMI care va evalua situaţia economică din prima jumătate a anului va veni la Bucureşti după 20 iulie, a declarat ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Ulterior, autorităţile vor decide împreună cu oficialii FMI modificarea ţintelor de inflaţie, de creştere economică şi de curs valutar pentru acest an şi va fi anunţată o rectificare bugetară, a mai precizat Vlădescu.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one