Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Demisie surpriză şi zăngănit de cătuşe la BNS şi Realitatea TV

17 iunie 2010

Scris de Ramona Feraru
Demisie surpriză sau zăngănit de cătuşe în blocul sindical BNS condus, pånă acum, de Dumitru Costin. În cursul zilei de ieri, liderul de sindicat a decis să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte susţinånd că face acest gest pentru că „cineva trebuie să-şi asume răspunderea pentru mitingurile eşuate“. Explicaţia pentru plecarea acestuia din funcţia de lider al BNS, pe care a avut-o timp de ani buni, este însă una puerilă. Fostul şef al BNS ar fi putut să facă acest gest de la primul miting eşuat, cel din 19 mai anul acesta, cånd aşa zişi protestatari dansau „dansul pinguinului“ şi fredonau, de „tristeţe“, melodiile lui CRBL, venit în Piaţa Victoriei cu piciorul în gips. Dumitru Costin ar fi putut atunci să-şi înainteze demisia, dacă ar fi avut ceva de gentleman. Dar evident că nu acesta este motivul real al „demisiei surpriză“, onoarea. Lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel. În spatele gestului de cavaler al onoarei, fostul şef al BNS ascunde de fapt o spaimă mare de tot. Dumitru Costin se pare că a auzit un zăngănit de cătuşe. Motivul? Nimic mai simplu, în urmă cu ceva timp ANAF anunţa că a descoperit, în urma unor controale, o evaziune fiscală de 6,2 milioane de lei noi, prejudiciu creeat doar în anul 2008 la telviziunea Realitatea TV, condusă de Sorin Ovidiu Vîntu. Totodată, Liviu Luca, Dumitru Costin şi ceilalţi lideri sindicali s-au ales cu plångeri penale la DNA.

Inginerii financiare la indigo

Evaziunea fiscală la care se referă ANAF ar fi fost realiztă, prin inginerii financiare, de Liviu Luca, Iacob Baciu, Dumitru Costin, Achille Duţu, Ion Eftimie, Marius Petcu. Ca administratori la Realitatea Media SA (societatea comercială care deţinea Realitatea TV), cei enumeraţi mai înainte au folosit trei metode de ocolit taxele şi impozitele către stat. Prima a fost utilizarea contractelor de drepturi de autor pentru plata salariilor. Conform sesizării penale depuse de ANAF la DNA, 116 dintre angajaţii Realitatea Media SA erau plătiţi şi pe contracte de drepturi de autor, nu doar pe contracte de muncă. Din punctul de vedere al Fiscului, contractele de drepturi de autor au fost semnate cu angajaţii în mod ilegal, pentru a eluda plata impozitelor: „SC Realitatea Media SA, în mod deliberat, a achitat persoanelor menţionate mai sus (cei 116 angajaţi - n.r.) sume de bani cu titlu de drepturi de autor sub o formă mascată, acestea reprezentånd, în fapt, venituri de natură salarială. Scopul pentru care s-a procedat în acest mod a fost acela al evitării constituirii, evidenţierii, declarării şi plăţii către bugetul general consolidat a tuturor contribuţiilor aferente salariilor şi care se cuantifică la suma de 1.818.463 lei“. La suma asta, se adaugă şi penalizări de 720.111 lei. Total evaziune, deci, prin metoda numărul 1: peste 2,5 milioane de lei. Documentele ANAF, trimise procurorilor anticorupţie, susţin că „avånd în vedere existenţa unei activităţi dependente ca urmare a unei relaţii de angajare, prin faptul că persoanele desemnate de către microîntreprinderile menţionate mai sus să efectueze serviciile deţineau şi calitatea de angajat permanent la SC Realitatea Media SA, iar prestările facturate au reprezentat, în fapt, sarcini de serviciu curente, se poate concluziona că aceste microîntreprinderi au fost utilizate în scopul de evitare a constituirii şi plăţii impozitului şi contribuţiilor de asigurări sociale aferente drepturilor de natură salarială“. Mai precis, vorbim de taxe eludate de 1,76 milioane de lei, în 2008, plus penalizări de 696.000 de lei.

Cheltuieli fictive de 900 de mii de euro

A treia metodă a fost cea a cheltuielilor fictive. Sau, cum s-a exprimat ANAF, în sesizarea penală către DNA, „au fost facturate de către unele societăţi comerciale, în baza unor contracte, prestări servicii, servicii de consultanţă şi management fără ca prin documentele prezentate drept justificare pentru serviciile prestate să se facă dovada prestării acestor servicii şi necesităţii efectuării acestor cheltuieli“, conform sursei amintite. Apar în documente şi două exemple: SC Active Holyday SRL a facturat către SC Realitatea Media SA, cu titlul de consultanţă pentru achiziţia unui avion Gulfstream, suma totală de 348.247 de lei, fără a fi prezentate documente justificative şi fără ca achiziţia să aibă loc“. Şi al doilea, Verisimo Ltd. Cipru, reprezentată de Promire Consultants Ltd. prin Ian Tylor, a facturat servicii de consultanţă în perioada 30.07.2008-31.12.2008 în sumă totală de 3.643.727 de lei“. În cinci luni, consultanţă de 900.000 de euro, bani trimişi direct în Cipru.
sursa ;http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one