Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum s-a ales praful de ANI

1 iulie 2010


Autor: Anca Simina
Antonescu: "Consecinţa logică ar fi să desfiinţăm o instituţie butaforică". Predoiu: "Înainte să desfiinţăm ANI, luaţi avionul până la Bruxelles să-i spuneţi lui Barroso".

În ultima zi înainte de vacanţă, senatorii au lăsat ieri Agenţia Naţională de Integritate (ANI) fără dinţi. Votul final dat pe legea ANI consfinţeşte secretizarea celei mai mari părţi a averilor demnitarilor - localizarea caselor, bijuterii, tablouri -, elimină pârgiile pentru cercetarea diferenţelor nejustificate de avere şi reduce drastic perioada în care demnitarii mai pot fi căutaţi la bunuri.

ANI va rămâne astfel mai mult pe hârtie pentru a inventaria milioane de declaraţii de avere fără a putea însă să se adreseze decât Fiscului, pentru eventuale impozite, sau Parchetului, dar numai dacă există indiciile unei infracţiuni. Diferenţa de avere nejustificată între finalul şi începutul de mandat rămâne în aer.

Bătălia finală pentru legea şchioapă a fost dusă ieri energic în plen de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, secondat de liderul PNL Crin Antonescu, cei doi contrându-se mai bine de două ore cu ministrul justiţiei Cătălin Predoiu.

Chiar dacă la dezbatere li s-au opus şi PDL-iştii, în final, toţi au votat la unison: 115 pentru şi doar doi sau abţinut.

Frunda: "Acum suntem în situaţia europeană"

Meciul principal s-a dus pe secretizarea averilor şi pe consecinţele asupra raportului de ţară din vară pregătit de Bruxelles.

"Cu declaraţiile de avere suntem în situaţia europeană. Chiar ale noastre vor fi mult mai publice decât ale domnului Barroso. Confidenţialitatea e pentru respectarea dreptului meu la imagine şi la viaţă intimă. Unde ne-am ascuns noi? Încă dacă respectam principiile statului de drept nu aveam nici soţia în declaraţia de avere", a pledat Frunda pentru forma minimală adoptată cu o zi înainte şi în comisii, declarându-se deranjat de "presiunea politică, psihică" resimţită prin prezenţa reprezentanţilor ambasadelor UE la discuţii.

"Opţiunea noastră, a liberalilor, e să ne ghidăm în această derută de respectarea principiilor formulate în mod excepţional de domnul Frunda", l-a susţinut liderul PNL Crin Antonescu.

De partea reexaminării cerute de Traian Băsescu a intervenit Vasile Blaga: "Au fost foarte mulţi care au cerut să le fie publicate declaraţiile pe site. Hai să nu fim farisei, să prindem în lege acest lucru. Modul cum va fi rezolvată această problemă va influenţa decisiv raportul".

Predoiu: mesajul va fi "nu ne interesează integritatea"

De la contrele dintre partide până la ipoteza desfiinţării ANI n-a mai fost decât un pas.

"Consecinţa logică ar fi ca noi să desfiinţăm o instituţie butaforică. Existenţa sau non-existenţa ANI nu înseamnă că în România se combate sau nu corupţia", a sărit Antonescu.

Frunda a fost chiar mai ferm: "ANI de fapt ar trebui desfiinţată juridic. E o boală românească: avem prea multe legi şi prea multe instituţii". Iritat, Predoiu a parat reclamând "mistificările" lui Frunda. "Înainte să desfiinţăm ANI, vă invit, domnule Antonescu să luaţi avionul până la Bruxelles, să-i spuneţi domnului Barroso ce aţi spus aici şi să auziţi poate ce am auzit eu: «Corupţia în România e o problemă sistemică». Dacă veţi adopta raportul aşa, mesajul către toată lumea va fi simplu: «Nu ne interesează integritatea»", s-a înfierbântat ministrul la tribună, citându-l pe Barroso în franceză.

Avertismentul a fost întrerupt însă de Mircea Geoană: "În franceză, «problemă» e masculin, nu feminin".

În final, senatorii au acceptat doar două dintre obiecţiile lui Băsescu - obligarea candidaţilor la funcţii alese să depună declaraţii de avere şi limitarea la trei luni a perioadei în care acestea mai pot fi modificate de demnitari.

Concluzia lui Predoiu: "E o variantă a legii mai bună decât cea precedentă, dar nu e ceea ce ne-am dorit. Cred că raportul CE va nota un uşor regres".
sursa :http://www.evz.ro/

Băsescu a promulgat Codurile de procedură penală şi civilă

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretele de promulgare a Legii privind Codul de procedură civilă (Cpc) şi a Legii privind Codul de procedură penală (Cpp), anunţă Mediafax, citând un comunicat de presă.

Deputaţii au adoptat, marţea trecută, proiectele privind Codul de procedură civilă şi Codul de procedură penală.
Preşedintele Traian Băsescu trimisese, cu o zi înainte, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care reînnoia solicitarea ca, până la intrarea în vacanţa parlamentară, cele două Camere să aprobe proiectele Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă.
În 25 iunie 2009, în urma asumării răspunderii Guvernului, Legile privind Codul penal şi Codul civil au fost adoptate de Parlament.
În 24 iulie 2009, noile Coduri penal şi civil au fost publicate în Monitorul Oficial, Guvernul având termen un an să supună Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a acestora.
Codul civil a fost publicat în Monitorul Oficial numărul 511. El intră în vigoare la data care va fi stabilită în legea pentru punerea în aplicare a acestuia.
În termen de 12 luni de la data publicării Codului civil, Guvernul este obligat să supună Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a codului civil.

sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one