Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CTP, demascat drept KGB-ist, lasă bulversat capul în jos

25 iunie 2010

Scris de Dragoş Stănculescu
Un episod jenant s-a consumat în platourile trompetei media patronată de fostul infractor de drept comun Sorin Ovidiu Vîntu. La auzul formei incipiente a Strategiei naţionale de securitate care semnalează ca vulnerabilitate campaniile negative de presă duse la adresa instituţiilor statului romån în scop de şantaj sau doar pentru a le distruge credibilitatea, „deontologii“ gornişti de serviciu au organizat mare dezbatere mare la televiziunea mogulului eolian. Cu scopul de a fi executat în piaţa publică, argaţii lui Vîntu l-au invitat pe Iulian Fota, consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Băsescu. După ce băieţii din platou s-au dovedit ineficienţi în a muşca jugulara lui Fota, Realitatea a trecut la artileria grea. În culise, asmuţit şi cu ochii injectaţi aştepta Cerberul moralităţii jurnalistice, Cristian Tudor Popescu, alias CTP.
Şcolit în primele bănci ale U.T.C-ului, CTP l-a atacat furibund pe Fota încercând să inoculeze ideea că, la cei 45 de ani ai săi, consilierul prezidenţial ar putea proveni din rândul vechilor cadre ale Securităţii. În concluzie, are o şcoală de securitate se răsfrânge asupra României de după 20 de ani de la Revoluţie. Iulian Fota a simţit imediat direcţia în care vrea să bată strungarul convertit în jurnalist CTP şi l-a întrebat despre legăturile sale de peste graniţele ţării şi despre comportamentul său, care mai degrabă este derivat din practicile fostului KGB, decât dintr-unul de jurnalist. La fel ca şi Iliescu atunci când se vorbeşte despre legăturile sale cu KGB, Cristian Tudor Popescu a rămas perplex câteva secunde, uitându-se în jos. Revenindu-şi rapid din şoc, CTP s-a regrupat şi a reluat tehnicile învăţate de la colaboratorii săi din strada Liublianka.

„CTP: Ce vârstă aveţi?
Fota: 45 de ani.
CTP: Deci aţi fi putut colabora cu Securitatea.
Fota: Şi dumneavoastră.
CTP: Da. Şi eu. Dar dumneavoastră vă comportaţi ca o persoană antrenată de Securitate.
Fota: Dumneavoastră vă comportaţi ca o persoană care se poate să fi avut legături şi dincolo de Securitate. Ce valoare au afirmaţiile astea?
CTP: Ştiţi care e valoarea? Se uită lumea la noi şi lumea apreciază. Oamenii apreciază acum care dintre noi se comportă ca un securist şi care nu.
Fota: Dar ca un kaghebist, care se comportă?
CTP: Nu ştiu, dumneavoastră ştiţi.
Fota: Dar de ce vă uitaţi în jos?
CTP: (tăcere)... Aa, ca un kaghebist?!... Aa, asta-i altă metodă... Da’ dumneavoastră? Da’ dumneavoastră de ce zâmbiţi tot timpul? Ca să daţi impresia că sunteţi relaxat şi noi crispaţi?!“

Cârdăşia bănoasă Vîntu-Chirieac-CTP

Din acest moment, CTP nu a mai părut interesat de ideea de dictatură şi cenzură a presei pe care Realitatea voia să o inducă telespectatorilor, ci mai degrabă de a încerca să îl denigreze şi să îl atace la persoană pe Fota, ducând discuţia în zona derizoriului. Culmea, acest spălător de cadavre media este chemat mereu la ordine de către şeful său, Vîntu, în calitate de parte neutră în discuţiile din platourile Realităţii, dar de fiecare dată reuşeşte să se descalifice. Dar CTP nu este legat sufleteşte numai de SOV, ci şi de Bogdan Chirieac sau de Adrian Ursu. Anul trecut, pe blogul personal, jurnalistul Dan Badea scria despre cârdăşia monetară dintre cei enumeraţi mai sus. Astfel, Badea dezvăluia că şeful de la „Gândul“ al lui Bogdan Chirieac, Cristian Tudor Popescu, este asociat în două dintre afacerile lui Bogdan Chirieac, alături de alţi ziarişti productivi, sub aspectul afacerilor, din fosta redacţie de la „Adevărul“. Cei doi „deontologi“ şi-au investit banii câştigaţi de la „Adevărul“ în firmele „Theodora Consulting“ SRL şi „Crucişătorul“ SA (editorul ziarului „Gândul“). Astfel, în prima dintre firme, Bogdan Chirieac este asociat cu Adrian Ursu (19,5%), Cristian Tudor Popescu (19,5%), Lelia Munteanu (19,5%) şi Marius Niţu (2%). În „Crucişătorul“, Chirieac îi are ca tovarăşi pe Adrian Ursu (6%), Lelia Munteanu (6%), Cristian Tudor Popescu (14%), precum şi pe Adrian Sârbu, prin Publimedia Internaţional (68%).

Mania proletară a CTP-ului

Cu mania proletară care îl caracterizează, „proprietarul adevărului absolut“ şi al coloanei vertebrale fără scolioză a presei româneşti, CTP, a lansat în urmă cu câteva zile un atac veninos şi la adresa patronul OTV, Dan Diaconescu. În limbajul său metalic de şurubar-şef devenit jurnalist peste noapte în celebrele programe de reconversie profesională de la începuturile anilor ‘90, CTP a numit această televiziune „hazna mediatică“ pentru ştirile pe care chiar trustul Mediapro, din care face şi el parte, le-a patentat şi le difuzează în toate jurnalele de ştiri, fie că sunt la orele 13, 17 sau 19. „Acest ins nu este jurnalist, nu a fost niciodată, a călcat în picioare, în fiecare noapte, cele mai elementare reguli ale jurnalismului şi ale convieţuirii dintre oameni. Când au fost prezentaţi pe ecranul acestei televiziuni morţi, cadavre dezbrăcate la morgă, handicapaţi fizic şi mental, când s-au folosit cele mai josnice mijloace legate de fiinţa umană pentru rating, nu s-a sesizat nimeni. Nici măcar distinsa noastră breaslă. Avem colegi care s-au dus la OTV, alături de domnul Diaconescu, să discute ore în şir, validându-i această hazna mediatică“, a vituperat moralistul-şef de la „Gândul“. La fel ca şi OTV, trustul Mediapro - care deţine postul de televiziune PRO TV - promovează emisiuni identice, precum „Happy hour“, prezentată de Cătălin Măruţă. La astfel de scursuri televizate sunt invitate foarte des personaje precum „clarvăzătoarea“ Carmen Harra, care - chipurile - ghiceşte câte avorturi au făcut diverse personaje mondene ridicate la rang de vedetă de astfel de televiziuni. Başca, ghicitoarea Mama-Omidă de SUA mai dă şi rateuri urmate de „comunicate de presă“. Credem că era suficientă şi o erată, aşa cum este însuşi CTP-ul pentru mass-media din România!
sursa ::http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one