Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Criza şi mass-media

23 iunie 2010


Razvan Braileanu Editorial
Inevitabil, criza economică a lovit şi mass-media. Acesta nu este însă singurul motiv pentru haosul mediatic din România.

Disponibilizările, restructurările, bugetele tăiate, ba chiar închiderea unor publicaţii fac dovada că presa nu o duce deloc bine, nu numai pe plan intern, ci în întreaga lume. Numai că, la noi, criza economică este dublată de una profesională: din motive de incompetenţă, comoditate şi mai ales de interese de grup, o bună parte a mass-media româneşti au abandonat standardele jurnalistice şi principala lor menire, aceea de a informa corect şi echilibrat.

La acest capitol, campionii antijurnalismului sunt televiziunile de ştiri. În loc să abordeze cerebral criza economică, să organizeze dezbateri cu specialişti pe marginea acesteia, în care să se caute soluţii şi să se ofere alternative viabile, Realitatea TV şi Antena 3 se lansează în interminabile tirade împotriva actualei puteri. Sigur, partidele de la guvernare au nenumărate pete şi sunt criticabile, dar ceea ce fac cele două instituţii media seamănă mai degrabă cu o vânătoare de vrăjitoare.

Televiziunile de ştiri întorc pe toate părţile nu numai spusele premierului, dar şi momentele în care acesta nu declară nimic.

Ce să mai vorbim despre echilibru şi profesionalism când vedem pe micul ecran, zile întregi la rând, parada maşinilor şi a vilelor politicienilor de la putere? Asta este marea realizare jurnalistică?

Şi pentru ca tabloul să fie complet, există şi reversul celor două televiziuni de ştiri: B1 TV, care ţine partea puterii, dar într-un mod similar dezechilibrat – de la talk-show-uri diametral opuse celor de la Realitatea şi Antena 3 la materialul video neasumat pe care-l difuzează pentru a contracara una dintre puţinele anchete jurnalistice veritabile, cea referitoare la patinoarul de la Braşov. În lipsa unei strategii coerente de comunicare, iată că puterea răspunde atacurilor cu metode la fel de primitive.

Din tot acest simulacru mediatic cetăţeanul iese dezorientat. Într-un moment greu, în care ar trebui să i se explice mecanismele crizei şi motivele pentru care o duce mai rău decât în urmă cu un an, publicul e bombardat cu mesaje alarmiste şi instigări ieftine, dar se pare că eficiente – Sinteza zilei, unul dintre cele mai imunde talk-show-uri politice autohtone, are o audienţă în creştere. După ce Campionatul Mondial de Fotbal se va fi terminat şi, cam în acelaşi timp, românii vor fi loviţi la buzunare de măsurile de austeritate, situaţia internă se va agrava. În acest caz, jurnaliştii pot fi un factor de stabilitate sau pot contribui la haos. Mă tem însă că mai marii trusturilor de presă pariază pe haos.
sursa :http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one