Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor în 2011 - Videanu: Revin la nivelul de dinainte de scădere / Vlădescu: Cresc cu 15%

4 aug 2010

După ce luni de zile guvernanţii s-au arătat pesimimişti privind o posibilă revenire la nivelurile de dinaintea tărierii cu 25% a salariilor din sectorul bugetar, ba chiar au sugerta că ar urma noi scăderi, în numai două zile, doi miniştri importanţi ai Cabinetului Boc, Adriean Videanu şi Sebastian Vlădescu, anunţă ba revenirea, în 2011, la nivelul din iunie, fie o majorare cu 10%.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că salariile din sistemul bugetar ar putea reveni începând de anul viitor, în trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

"În 2011 se vor crea premisele pentru a reveni la salariile de dinainte de tăierea de 25% şi să urce în trepte la nivelul anterior", a declarat Videanu, citat de Mediafax.

Bugetarii au pierdut 25% din saariu începând de la 1 iulie, ca o primă măsură de reducere a cheltuielilor bugetare.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, declara cu o zi în urmă că fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o creştere salarială medie de peste 10%, pentru care rămâne însă de stabilit cum va fi distribuită, în baza sistemului unitar.

Miniştrii spun lucruri trăznite despre salariile bugetarilor

În urmă cu numai două luni, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, băga spaima în bugetari după ce declara că este posibil ca anul viitor salariile angajaţilor de la stat să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult.

“Nu am făcut o analiză pe scăderea salariilor anul viitor, dar dacă nu am fi luat aceste măsuri ar fi posibil să scadă salariile şi cu 70% în 2011. Dacă nu am fi luat aceste măsuri şi dacă se aplică şi nu vor avea rezultatel scontate, singura soluţie este să cadă Guvernul”, declara Şeitan la finalul lunii mai.

Consiliera primului ministru pe probleme economice, Andreea Vass, declara pentru adevărul.ro că salariile pot rămâne reduse şi în 2011, dacă măsurile de austeritate nu produc economii la buget

"Primul criteriu care va determina viteza cu care se va reveni la nivelul actual al salariilor ţine de efortul de restructurare. Al doilea criteriu ar fi relansarea activităţii economice, cu alte cuvinte a încasărilor bugetare, iar al treilea ar fi eficienţa şi calitatea serviciilor publice. De toate aceste 3 criterii depinde nivelul ulterior al salariilor", declara Vass în iunie.

FMI a cerut ca legea pensiilor să fie votată rapid, Guvernul a spus că parlamentarii sunt în vacanţă

În cadrul întâlnirii din această dimineaţă dintre reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Guvernului, oficialii FMI au cerut ca legea sistemului unitar de pensii să fie adoptată până la data de 15 septembrie, dar Executivul a solicitat amânarea termenelui cu două săptămâni, în condiţiile în care parlamentarii revin din vacanţă abia la începutul lui septembrie.

Reprezentanţii FMI s-au întâlnit, marţi, cu premierul Emil Boc şi au cerut urgentarea procedurii de adoptare a legii pensiilor, care a fost aprobată de Guvernul României la începutul lui 2010 şi care, în prezent, este în dezbatere la Camera Deputaţilor.


"FMI a cerut Guvernului să se asigure că legea sistemului unitar de pensii va fi adoptată rapid de Parlament, cel târziu până la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen să fie amânat şi împins măcar până la 30 septembrie, explicând că parlamentarii sunt în vacanţă şi revin la lucru abia la începutul acelei luni, astfel că nu există timp suficient de încadrare în termenul solicitat", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performană stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia se discută şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

Normele codului fiscal sunt o lovitură pentru buzunarul tuturor

Experţii fiscali spun că ordonanţa de modificare a Codului Fiscal şi regulile de aplicare vor avea un impact răvăşitor asupra firmelor, dar şi a populaţiei. Guvernul demonstrează că face orice pentru a-şi spori încasările bugetare. Analiştii spun că românii vor găsi subterfugii pentru a nu plăti, sporind economia neagră.

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal este concepută prost, iar normele metodologice nu clarifică nimic. Asta este părerea experţilor fiscali, potrivit cărora o bună parte a firmelor, dar şi a plătitorilor de taxe şi impozite, va migra în economia neagră.

Potrivit lui Emilian Duca, partener al BDO Tax, ordonanţa 58/2010 şi regulile de aplicare consacră transformarea contribuţiilor sociale în impozite. Astfel, aproape toate veniturile persoanelor fizice sunt supuse acum contribuţiilor sociale, indiferent dacă aceste venituri au caracter de continuitate sau sunt ocazionale.

Excepţii arbitrare

„Excepţiile prevăzute de norme sunt arbitrare şi insuficient analizate. De exemplu, convenţiile civile pot, teoretic, scăpa de impunere, în timp ce autorul unei singure cărţi de specialitate va fi impus suplimentar cu contribuţii sociale. Asta dacă primeşte plata în rate, în cursul unui an, şi nu toţi banii odată", explică Duca.

Potrivit lui Alexander Milcev, tax partener la Ernst&Young, viteza cu care Guvernul s-a gândit să-şi sporească veniturile a dus la crearea unui pachet legislativ cel puţin ambiguu. „Impactul este unul răvăşitor şi pentru firme, şi pentru persoane fizice. Normele sunt neclare şi constituie o lovitură pentru buzunarul tuturor", spune Milcev.

Acesta precizează că, şi dacă vrei să plăteşti, în multe situaţii nu ştii cum să o faci. În plus, categorii precum PFA-urile sau pensionarii sunt puse, în mod eronat, în situaţia de a plăti contribuţii de asigurări sociale. Primele plătesc CAS, dar odată rămase fără venit nu pot primi, aşa cum este contsruită legislaţia actuală, ajutorul de şomaj.

„Reglementările actuale sunt doar pentru cei care au contract de muncă", arată reprezentantul Ernst&Young. Acesta atrage atenţia că inclusiv pensionarii care muncesc trebuie să plătească CAS, chiar dacă perioada de contribuţie a acestora s-a încheiat.

În opinia lui Milcev, pachetul legislativ vrea să rezolve lipsa de personal sau de pregătire a funcţionarilor ANAF în colectarea veniturilor. „Este un fel de artificiu inedit de a aduce bani la bugetul de asigurări sociale, dar care aduce o serie de neclarităţi.

O variantă mult mai eficientă ar fi fost o corelare între baza de date a Ministerului de Finanţe şi cea a Ministerului Muncii", a spus Milcev. Reprezentantul BDO arată, la rândul său, că la capitolul contribuţiilor sociale apar cele mai multe probleme. „În mod clar, vor fi destul de mulţi oameni care vor trece în economia neagră, decât să plătească", este de părere Duca.

sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one