Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ce ne va aduce majorarea TVA

27 iunie 2010


Reunit în şedinţă la Palatul Victoria, Cabinetul Boc a decis, sâmbătă, majorarea TVA-ului la 24%, de la 19%. Măsura va intra în vigoare la 1 iulie, a anunţat premierul Emil Boc. Acest lucru va duce la o scumpire a tututor produselor şi serviciilor vândute în România şi la o creştere a inflaţiei. Potrivit ministrului Finaţelor, Sebastian Vlădescu, majorarea TVA asigură până la sfârşitul acestui an venituri suplimentare de 3,5-4 miliarde lei, permiţând României să se încadreze în ţinta de deficit de 6,8% din PIB. El a precizat că măsura majorării TVA a fost inclusă în OUG de modificare a Codului Fiscal adoptată miercuri de Guvern şi rediscutată în şedinţa de sâmbătă.
Decizia a fost luată după ce Curtea Constituţională a decis, vineri, că reducerea pensiilor cu 15% nu este constituţională.

Propunerea de majorare a TVA a fost trimisă către FMI, care urmează să se reunească cel mai probabil miercuri în board pentru a lua o decizie în privinţa acordării tranşei de împrumut, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Guvernul va insista totodată ca Parlamentul să opereze modificările la legile privind reducerea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilor speciale până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, astfel încât aceste măsuri să poată fi aplicate de la 1 iulie.

Tănăsescu: Majorarea TVA va duce la echilibru

Creşterea TVA va duce la un echilibru şi la o stabilitate financiară şi fiscală, dar fondul de pensii rămâne în continuare deficitar, spune reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"Această creştere a TVA este o măsură care nu rezolvă problema de fond a deficitului cu care fondul de pensii se confruntă. Deci, ca să înţelegem foarte clar, această măsură va duce la un echilibru şi la o stabilitate financiară şi fiscală, dar problema este că fondul de pensii rămâne în continuare deficitar şi acest deficit creşte de la an la an şi că numărul contribuabililor descreşte, iar numărul beneficiarilor creşte şi populaţia este într-un proces de îmbătrânire care nu poate să fie rezolvat", a spus Tănăsescu.

El susţine că reforma pensiilor sociale de stat trebuie făcută imediat şi clasa politică trebuie să înţeleagă acest lucru.

"Eu cred trebuie renunţat la discuţiile politicianiste şi trebuie privit cu luciditate modul în care putem să rezolvăm aceste probleme ale fondurilor sociale, fiindcă fondul de somaj este în deficit, fondul de pensii este în deficit, fondul de sănătate este în deficit. Asta înseamnă că banii din bugetul de stat, aceste taxe şi impozite pe care noi le plătim, o parte din ele se vor transfera în aceste bugete ca să poată fi echilibrate şi să poată să funcţioneze", a mai spus Tănăsescu.

Oficialul FMI a arătat că în România trebuie continuat procesul de ajustare, pentru a fi reluată creşterea economică.

"Urmează, cred eu, o perioadă în care România, ca membră a UE, va continua procesul de ajustare care trebuie să aibă loc începând de la anul, începând din lunile următoare să existe o tendinţă de reluare a creşterii economice. Subliniez elementul psihologic. Dacă nu înţelegem lucrul ăsta, media, analiştii, politicienii, că în momentul de faţă trebuie să avem un tip de solidaritate psihologică pentru a face faţă acestor luni care urmează, înseamnă că nu vrem de fapt să facem ceva pentru ţara aceasta", a adăugat Tănăsescu.

Afaceriştii, la unison: scade puterea de cumpărare, creşte şomajul

Creşterea TVA va conduce la majorarea preţurilor în toate domeniile economiei, la scăderea puterii de cumpărare, la inflaţie şi la creşterea şomajului, spun la unison oamenii de afaceri şi reprezentanţii patronatelor, citati de Medaifax.

"Toate taxele care cresc trebuie suportate de cineva. Cine altcineva să le suporte, dacă nu consumatorul final? Creşterea TVA va avea ca efect majorarea preţurilor şi, implicit, scăderea vânzărilor, astfel că va creşte şomajul", spune Viorel Micula, proprietarul grupului de firme European Drinks.

Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, crede că majorarea TVA va face ca "toată lumea" să aibă de suferit. "Puterea de cumpărare va scădea şi economia nu se va mai revigora niciodată. Mai degrabă s-ar aduna bani prin reducerea taxelor, şi nu prin majorarea lor. Va fi o frână pentru încercarea de relansare şi o nouă lovitură dată economiei", spune Anastasiu.

La rândul său, directorul general al transportatorului de marfă Unifetrans, Constantin Pestrea, spune că această măsură va afecta în aceeaşi măsură atât companiile, cât şi populaţia şi arată "în ce hal" este situaţia ţării. "Niciun stat din jurul nostru nu a ridicat cota de TVA atât de mult, şi nici nu s-au gândit să taie salariile bugetariilor sau pensiile. Vom fi cu toţii afectaţi. De exemplu, clientul nostru Lafarge Medgidia a oprit transportul de calcar până la 20 iulie. Într-o economie care nu produce nimic, nu avem ce transporta", spune Pestrea.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSI), Dragoş Frumosu, consideră că piaţa produselor alimentare se va diminua cu până la 40%. El a adăugat că efectele vor fi închiderea unei părţi importante din societăţile de profil, care va determina creşterea ratei şomajului.

De asemenea, preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, Gheorghe Caruz, crede că majorarea TVA ar putea face ca aproximativ 25% dintre firmele din domeniu să se închidă şi să crească preţurile. "Efectul este simplu. Oamenii nu vor mai avea bani să cumpere, 25% dintre firme vor ceda şi şomajul şi preţurile vor creşte. Nu se va reuşi decât distrugerea firmelor care au reuşit să supravieţuiască până acum şi reducerea sumelor încasate la bugetul de stat", spune Caruz.

Preşedintele companiei de consultanţă hotelieră Peacock Hotels, Paul Mărăşoiu, apreciază că şi în turism efectul va fi dramatic. "Mi-e teamă că vom asista la un regres şi mai dramatic decât am înregistrat până acum, în perioada crizei. Preţurile vor creşte considerabil. În opinia mea, măsura propusă iniţial, de reducere a pensiilor şi a salariilor, ar fi avut efecte negative mai reduse şi pe durată mai scurtă", spune Mărăşoiu.

Şi secretarul general al Uniunii Naţionale ale Transportatorilor România, Radu Dinescu, consideră că investitorii străini vor ocoli România şi afirmă că unul dintre efectele majorării TVA va fi scăderea salariilor angajaţiilor. "Creşterea TVA-ului nu ar trebui să ne afecteze, dar pentru că nu ni se rambursează la timp vom avea probleme şi mai mari. O altă problemă este că acel TVA crescut care nu poate fi decontat de persoanele fizice va reduce consmul, deci vor fi mai puţine persoane care se vor plimba mai puţin. Costurile crescute vor tăia din salariile angajaţilor, cu alte cuvinte ce taie statul vom tăia noi din salarii", spune Dinescu.

Majorarea TVA vs Curtea Constituţională

Creşterea cu cinci procente a TVA-ului aduce şi critici de ordin juridic. Specialişii spun că nu poate fi modificat Codul Fiscal prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, fapt ce ar putea duce din nou la blocarea aplicării unei măsuri anticriză.
Parlamentarul PNL Ciprian Dobre le-a reaminitit guvernanţilor că în Codul Fiscal, articolul 4 scrie că o modificare a acestuia poate fi făcută doar prin lege şi poate intra în vigoare după un termen de şase luni, începând cu 1 ianuarie a anului urmator fiscal.

Pe de altă parte, ministrul Vasile Blaga a declarat că este imposibil ca decizia de mărirea de TVA să fie declarată neconstituţională şi că totdeauna s-au făcut astfel de modificări.

Specialistul în drept fiscal Cristian Mocanu a declarat pentru RealitateaTV că "este adevărat că acest procedeu de legiferare a fost folosit şi în trecut, dar nu au fost ridicate critici de neconstitutionalitate. Pe de altă parte, această modificare avand un impact major asupra tuturor categoriilor de contribuabili ar putea sa conducă la o critică destul de subtsanţială de neconstituţionalitate.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one