Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ce împiedică Guvernul să impoziteze pensiile

12 iulie 2010

de LUCIAN DAVIDESCU 619 VIZUALIZARI | COMENTARII 0
În cazul pensionarilor, cota unică nu poate fi aplicată: ori taxare progresivă, ori regresivă.
TVA „trebuie dată înapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate, a spus preşedintele Traian Băsescu. Premierul Emil Boc spune însă că economiile obţinute nu ar compensa surplusul de venituri din mărirea TVA.

„Dacă vom găsi o măsură alternativă şi acea măsură va putea fi aprobată de Parlament, se va face. În acest moment, lucrăm la foarte multe scenarii, nu de acum, ci de foarte multă vreme, şi până la finalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra în continuare. Repet, cu această dublă condiţie: să găsim măsurile care se pun în locul TVA şi, pe de altă parte, acele măsuri să fie acceptate de către Parlament", a spus Boc. După decizia Curţii Consti tu ţionale de a respinge tăierea pensiilor, Guvernul a optat pentru mărirea TVA, respingând cealaltă variantă, impozitarea tuturor pensiilor, pe motiv că n‑ar fi existat susţinere în Coaliţie. Însă preşedintele Băsescu a insistat că premierul Emil Boc ar fi putut, probabil, să-şi asume impozitarea pensiilor prin ordonanţă de urgenţă.

Varianta regresivă

Totuşi, Guvernul s-ar fi lovit şi de o barieră tehnică. Extinderea impozitării pentru pensiile mai mici de 1.000 de lei ar fi echivalat, ca rezultat, cu o impozitare regresivă: pensiile mici ar fi suferit cele mai mari tăieri procentuale. Acum, se plătesc cota unică de 16% şi contribuţii pentru asigurările de sănătate (CASS) de 5,5% doar pentru sumele care depăşesc 1000 de lei. În această situaţie se află un milion de pensionari din totalul de 5,5 milioane. Astfel, dacă impozitele s-ar aplica pentru toate pensiile, cele de 1.000 de lei sau mai puţin ar scădea cu 21,5%. Pentru pensiile de peste 1.000 de lei, pierderea ar rămâne la pragul fix de 215 lei, ceea ce înseamnă 14,33% în cazul pensiilor de 1.500 de lei, 10,75% în cazul pensiilor de 2.000 de lei şi din ce în ce mai puţin pe măsură ce nivelul pensiei creşte.

Varianta progresivă

Varianta care să rezolve matematic această problemă era impozitarea progresivă aplicată doar pentru pensii, fiind chiar avansat un scenariu de impozitare cu 50% a pensiilor de peste 3.000 de lei. Însă o cotă de impozitare aplicată exclusiv pensionarilor ar presupune alte emoţii la Curtea Constituţională şi renunţarea parţială la principiul politic al cotei unice de impozitare.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one