Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Capitalişti români, uniţi-vă! Trebuie să rezistaţi

28 iunie 2010

Autor: Cristian Hostiuc

În 1848, când sistemul financiar european de creditare era în colaps, holera făcea ravagii, recoltele agricole erau distruse, proletariatul urban îşi cerea drepturile, Karl Marx lansa în Manifestul Partidului Comunist o frază care a făcut carieră, devenind una dintre cele mai celebre lozinci din lume: "Proletari din toate ţările, uniţi-vă!". După 162 de ani, această lozincă ar trebui puţin adaptată la realităţile româneşti, dar de partea cealaltă a baricadei: "Capitalişti români, indiferent dacă sunteţi antreprenori mai mari sau mici, manageri la companii cu acţionari români sau conduceţi multinaţionalele, uniţi-vă!". Sunt vremuri grele, dar trebuie să rezistaţi, să supravieţuiţi, nu trebuie să vă abandonaţi afacerile, brandurile, angajaţii, tot ce aţi construit, pentru că nu mai rezistaţi financiar şi psihic, pentru că aţi obosit să vă luptaţi cu scăderea pieţei, cu lipsa de clienţi, cu lipsa de cash, cu băncile care vă cresc dobânzile când ar trebui să vi le scadă, cu cei care vă datorează bani, dar şi cu cei cărora le datoraţi bani, cu angajaţii cărora trebuie să le tăiaţi salariile sau chiar să-i daţi afară, cu statul care în loc să vă reducă taxele vi le măreşte sau cu politicienii şi funcţionarii statului care vă cer "bani" pentru că aveţi de unde să daţi. Urmează una dintre cele mai dificile perioade pentru economie şi businessul privat. România nu a experimentat aşa ceva până acum. În urmă cu 10-20 de ani, cei care şi-au luat soarta în mâini deschizându-şi o afacere nu aveau nimic de pierdut, dar acum au. Creşterea TVA de la 19% la 24% ca reacţie imediată a Guvernului după decizia Curţii Constituţionale de invalidare a tăierii pensiilor (cu 5 la 4 la vot) cu 15% ca parte a programului de austeritate va aduce creşterea inflaţiei, a cursului euro, a dobânzilor, reduceri de consum, tăieri de salarii şi un nou val de concedieri, încetinind astfel ieşirea economiei din recesiune. Aceste lucruri nu vor fi atât de dramatice cum credem acum, deoarece fiecare companie îşi va adapta preţurile bunurilor şi serviciilor la cererea efectivă din piaţă, şi nu neapărat va urca preţurile cu echivalentul majorării TVA. Cursul şi inflatia vor fi ţinute într-o marjă acceptabilă cu ajutorul rezervelor valutare ale BNR (acum ar trebui să se vadă că împrumutul de la FMI nu a fost luat degeaba).

Din păcate, economia, mediul de afaceri, antreprenorii, companiile, angajaţii au avut o şansă economică extraordinară între 2005 şi 2008 pe care o pierd acum, din cauza luptelor politice, din cauza proastei administrări a statului (economistul-şef al BNR spune că guvernul Năstase, social democrat, a fost mai responsabil în administrarea ţării decât cel liberal, guvernul Tăriceanu), dar şi a faptului că au rămas constant la mâna clasei politice şi a administraţiei fiscale, sanitare, medicale, judecătoreşti etc. Pentru că se bazează şi pe contracte cu statul, pe politicieni când vor să schimbe o lege, pe primar, prefect, ministru etc, cei care conduc afacerile private - fie în calitate de proprietari, fie executivi - şi care aduc peste 70% din PIB anual, au lăsat ca guvernul să angajeze oamenii peste cât angajau ei sau chiar dădeau oameni afară, au lăsat ca salariile la stat să fie cu 50% mai mari decât îşi plăteau propriii angajaţi, au luat credite ieftine de la bănci pentru firmă, dar nu au avut grijă ca şi salariaţii lor să obţină un cost mai bun. Fiecare plăteşte.

Dar mai mult ca oricând mediul de afaceri trebuie să se unească acum pentru a nu mai lăsa ca Guvernul să ajungă în situaţia de a majora taxele, de a veni să strângă bani tot din sectorul privat pentru că aparatul de stat nu poate fi restructurat la timp deoarece au fost alegeri fie parlamentare, fie prezidenţiale.

Capitalişti români, uniţi-vă! Trebuie să rezistaţi acestei perioade dificile. Nu lăsaţi afacerile să se prăbuşească, chiar dacă nu mai găsiţi energie să traversaţi această perioadă.

Se întâmplă şi lucruri bune în economie

Continuaţi-vă extinderea: puteţi lua cele mai bune spaţii la chirii mici.
Real şi Mega Image aduc încă 60 mil. euro pentru extindere
H&M deschide în primăvară un magazin pe două etaje în Băneasa
Bicicletele iau faţa maşinilor
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one