Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc: Şomajul va creşte, vom sista fondurile pentru locale dacă nu se fac concedieri

3 aug 2010


Autor: Adelina Mihai

Guvernul estimează o creştere a nu mă rului de şomeri în următoarea pe rioadă, deşi rata şomajului a scăzut în ulti mele patru luni şi i-a ameninţat pe prefecţi că va sista fondurile către bugetele locale dacă nu vor face re­structurări.
Premierul a solicitat prefecţilor, în cadrul unei noi video con ferinţe, care a avut loc ieri, să trimită la Ministerul Administraţiei şi Inter nelor în termen de o săptămână ex plicaţii pentru creşterea la nivel local a chel tuielilor cu bunurile şi servicii în pri mele şase luni ale anului.
Execuţia bugetară din primul semes tru al anului arată o înrăutăţire a situaţiei bugetului de asigurări sociale, întrucât cheltuielile s-au dublat, iar scăderea şo ma jului din ultimele luni a fost "conjunc turală", determinată de perioada de vară.
"Pe această analiză a execuţiei bugetare se poate observa că s-a înrău tăţit situaţia bugetului de asigurări sociale pentru şomaj, unde, deşi veniturile sunt similare cu cele din primele şase luni ale anului 2009, practic cheltuielile s-au dublat. Aici este o parte bună şi o parte mai puţin bună. Partea bună este că veniturile nu au scăzut, dar este de aşteptat să se dubleze cheltuielile legate de fondul de şomaj, având în vedere procesul de restructurare", a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Rata şomajului a scăzut în luna iunie la 7,44%, după ce în luna mai a fost de 7,67%. Ce le-a spus Boc prefecţilor la conferinţa de duminică

Rata şomajului va creşte pe fondul restructurărilor din sectorul bugetar, scăderea din ultimele luni a fost conjuncturală; cheltuielile cu şomajul s-ar putea dubla
Guvernul va sista fondurile către bugetele locale dacă administraţiile locale nu fac restructurările până pe 16 august
Prefecţii trebuie să trimită la MAI, în termen de o săptămână, explicaţii pentru creşterea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile în primul semestru al anului
Pentru rata scăzută de absorbţie a fondurilor europene nu sunt de vină doar întârzierile cauzate de instanţele judecătoreşti care analizează contestaţiile formulate la licitaţii, ci documentaţiile "prost întocmite"
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one