Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc: 1 Septembrie este termenul până la care trebuie să ducem la capăt restructurarea

19 iulie 2010

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Galaţi, că 1 septembrie este termenul convenit cu şeful statului până la care trebuie finalizată restructurarea de care depinde în bună parte revenirea, în sectorul public, de la 1 ianuarie, la un salariu mai mare decât cel actualmente redus cu 25%.

Premierul Emil Boc s-a aflat, vineri, la Galaţi, alături de ministrul de Interne Vasile Blaga, cei doi întâlnindu-se cu Kristalina Georgieva, comisar european pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi răspuns la crize.

Premierul a spus că termenul 1 septembrie 2010 la care a făcut referire preşedintele Traian Băsescu în interviul de joi de la TVR, este stabilit de Guvern şi discutat cu preşedintele României.

"Practic, (este, n.r.) un lucru absolut necesar - să ducem până la capăt procesul de restructurare de care depinde în bună parte revenirea de la 1 ianuarie la un salariu mai mare pe sectorul bugetar decât acela care este acum redus cu 25%. După cum aţi putut observa, Guvernul a luat deja măsuri dure în acest sens, chiar în propria ogradă, mă refer aici la reducerea numărului secretarilor de stat, subprefecţilor şi continuând cu toate structurile naţionale şi locale care fac parte din procesul de restructurare", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că speră ca la 1 septembrie să constate, împreună cu premierul, care dintre miniştrii nu şi-au restructurat instituţiile din subordine.

El a spus că nu va prelungi după 1 septembrie termenul de graţie în relaţia sa cu Guvernul.

"Ce înseamnă 1 septembrie în relaţia cu Guvernul? Eu nici nu pot demite Guvenul, nici nu pot revoca miniştri fără iniţiativa premierului. Dar sper că la 1 septembrie, împreună cu prim-ministrul vom constata care-s miniştrii care nu şi-au restructurat ministerele, agenţiile din subordine, până la toate unităţile, inclusiv regiile şi vom trage concluzia că acel ministru n-a înţeles că în România trebuie să economisim banii bugetului de stat, să rămânem cu personal atât cât ne trebuie", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că există o dificultate în relaţia sa cu Guvernul plecând de la faptul că nu poate accepta ideea că se spune că trebuie reduse cheltuielile cu salariile şi cu personalul şi, de fapt, aceste cheltuieli cresc.
sursa ;http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one