Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Basescu despre legea ANI: Gyorgy Frunda a avut o pozitie impotriva intereselor Romaniei

9 iulie 2010


"Evit sa nominalizez politicieni, totusi domnul Gyorgy Frunda a avut o pozitie impotriva intereselor Romaniei, nu pentru ca este ungur, ci probabil pentru ca a avut ceva de ascuns el si clientela lui. El intelege perfect care va fi consecinta nefunctionarii in parametri acceptabili a ANI. Din pacate, interesele sale si ale grupului sau l-au facut sa puna interesele personale deasupra intereselor Romaniei.", spus Traian Basescu referitor la modul in care s-a votat Legea ANI in Senat.

"Efectele nu vor fi bune, exista riscul sa fim decuplati de Bulgaria si raportul pentru Romania in mod cert va fi mai rau decat pentru Bulgaria. Pentru domnul Frunda si cei din jurul lui acest lucru nu este important. In rest nu am ce reprosa UDMR"

Cu toate acestea seful statului a fost reticent in a acuza senatorii PDL pentru votul la legea ANI. "Eu stiu ca PD-L a sustinut fara rezerve propunerile pe care le-am facut-o, dar a lipsit unul din partenerii de coalitie. Nu UNPR, nu voturile lui au facut sa iasa legea ANI asa cum a iesit", a declarat Traian Basescu.

Reamintim ca in Senat legea ANI a fost votata cu 115 voturi "pentru", care le includ si pe cele ale PDL, doar doi senatori demcorat-liberali abtinindu-se de la vot. Forma votata a legii este una care nu.a tinut cont de criticile pe care seful statului le-a facut in cererea de reexaminare.

"Poate o sa fiu foarte abrupt: Romania s-a compromis din punctul de vedere al credibilitatii. Ma obliga Constitutia sa promulg legea si aceasta anuleaza toate rapoartele de pana acum ale Agentiei. Arata ca actiunile anterioare au fost ori nelegitime, ori neconstitutionale", a incheiat Traian Basescu subiectul ANI.

sursa :http://www.revista22.ro/

Basescu: Nu putem imprumuta la nesfirsit bani pentru a plati pensiile si salariile asa cum sint ele acum
"In primul trimestru din 2010 am cheltuit 45% din buget pe pensii si programe sociale. Suntem o tara condamnata la nedezvoltare daca nu facem ceea ce trebuie si a face ceea ce trebuie inseamna si reducerea cheltuielilor sociale", spus seful statului intr-o emisiune la TVR 1.

Traian Basescu a aratat cifrele bugetare de anul trecut, precizind ca veniturile pe care statul roman le-a colectat in bugetul consolidat au fost repartizate pe cheltuielile cu personalul bugetar - 30%. "Anul acesta, cheltuielile cu bugetarii au fost 31,8%. Cheltuielile sociale au fost 46,2%, in crestere fata de anul trecut. Daca socotim 31,8 plus 46,2, ajungem la aproape 78% pe cheltuieli cu aparatul bugetar. Dupa dobanzi, ne mai raman 11% cheltuieli pentru spitale, etc", a aratat Basescu.

Traian Basescu a preziat ca in primul rind trebuie taiate toate programele sociale care "indeamna la nemunca", dind exemplul celor care traiesc din venitul minim garantat, in special cei din agricultura, dar care nu se "duc la munci temporare, in agricultura fiind destul de greu de gasit zilieri".

Seful statului a revenit cu precizarea ca toate veniturile trebuie impozitate, inclusiv pensiile.

" A doua sursa de reducere a cheltuielilor sociale e legata de exceptii si de hotie, "facuta in tandem, beneficiar si reprezentant al statului. Avem 900.000 de pensionari de invaliditate, cu o crestere exploziva in ultimii doi - trei ani, aproape o dublare. Pana in prezent s-au verificat 12.000 de dosare si 3.000 trebuiesc trimise la reexaminare. Trebuie curatat acest trosnon, probabil ca cel putin o treime primesc pensie de invaliditate ilegal.Trebuie sa beneficieze de ajutoare doar cei care au nevoie. Daca vrem sa ingropam tara in nedezvoltare, nu facem nimic pe fondul de salarii si pe cheltuielile sociale", a mai spus Traian Basescu.

Traian Basescu a declarat ca daca nu se vor lua masurile pe cele doua zone mari de "cangrena din buget", in martie 2010 va trebui sa "cerem un nou imprumut care se va duce pe consum". Basescu a spus clar ca el nu va fi de acord cu o astfel de varianta.

"Oricata demagogie ar face cineva - nu sunt diguri, nu sunt autostrazi - romanii trebuie sa stie ca, de 10 ani, toate partidele care au fost la guvernare au preferat sa sacrifice dezvoltarea tarii in favoarea voturilor. Cel putin din 2000 incoace bugetul de stat a fost utilizat de partidele aflate la guvernare pentru a cumpara voturi. Inainte de alegeri, se dau ajutoare, se maresc pensiile, salariile, pe seama bugetului de stat. Avem o singura alternativa, a responsabilitatii politicienilor, in primul rand".

Basescu: Exista o anumita dificultate in relatia mea cu guvernul.

"Guvernul una a spus si alta a facut. Acest lucru creeaza o anumita dificultate in relatia cu Guvernul, pentru ca nu pot accepta ideea sa spunem ca reducem personalul, reducem cheltuielile si cind tragem linie la primul trimestru vedem cresteri de cheltuieli", a declarat seful statului intr-o emisiune la postul public de televiziune.

"Aceasta dificultate a aparut dupa ce am vazut cheltuielile pe primul trimestru, cind am vazut cresteri", a spus Traian Basescu. Seful statului a precizat ca aceasta "dificultate" nu este intre el si premierul Emil Boc, neprecizind insa care sint membrii cabinetului care il nemultumesc.

Traian Basescu a mai precizat ca a acordat guvernului un termen de gratie pina la 1 septembrie, perioada in care cabinetul trebuie sa demostreze ca este capabil sa "corecteze cheltuielile cu aparatul bugetar, cu pensiile si ajutoarele sociale".

"Eu nici nu pot demite guvernul nici revoca ministrii, dar sper ca la 1 septembrie sa constatam impreuna cu premierul care sunt ministerele care nu au restructurat si vom trage concluzia ca acel ministru nu a inteles ca trebuie sa ramanem cu atat personal cat ne trebuie". "Oamenii politici au obligatia sa fie la inaltimea acestui moment", a spus Basescu.

Cit priveste eventualitatea formarii altei majoritati, seful statului a precizat ca o astfel de varianta "nu este fezabila in acest moment, cel mult cred ca se poate merge pe un guvern minoritar. Incercarile mele de a aduce la dialog opozitia s-au soldat cu pozitii foarte obraznice la adresa mea". Seful statului a facut aceasta precizare in contextul in care a spus ca "unul dintre partidele din coalitie a amenintat cu plecarea de la guvernare daca se taie pensiile".

Crin Antonescu, seful incontestabil al parlamentarilor chiulangii. A votat doar de 3 ori intr-o sesiune

Senatorii Crin Antonescu, Ioan Ghişe, Dan Voiculescu şi Cristian Diaconescu, dar şi deputaţii Doru Frunzulică, Robert Negoiţă, Bogdan Niculescu Duvăz şi Nicolae Bănicioiu se află în topul parlamentarilor cu cele mai multe absenţe de la voturile electronice, potrivit unui raport IPP, citat de Mediafax.

Topul senatorilor chiulnagii

In topul chiulangiilor figureaza, ca si in alte rapoarte, senatorul PNL Crin Antonescu, acesta avind o prezenta de doar 0,92% din voturile electronice din sesiunea care s-a incheiat. Adica, a votat de exact 3 ori. Il urmeaza un alt liberal, Ioan Ghise, cu o prezenta de 1,53%, Dan Voiculescu, liderul PC, cu 1,83% si Cristian Diaconescu (UNPR) cu 3,36%.

La polul opus, cu o prezenta de 100% se afla senatorul de Timis, Gheoghe David (PDL), care a fost la toate cele 327 voturi date prin sistemul electronic.

Referindu-se la Crin Antonescu, Adrian Moraru, director IPP, a declarat pentru Mediafax ca "Faptul că este în sală şi discută sau pe hol cu presa, asta nu înseamnă că îşi face una dintre principalele îndatoriri pe care le are".

Topul deputatilor chiulangii

In fruntea listei se plaseaza deputatii Doru Frunzulica (PSD) cu o prezenta de 3,10%, Robert Negoita (PSD) cu 10.08%, urmati fiind de alti doi deputati PSD, Nicolae Banicioiu si Bogdan Niculescu Duvaz cu 16,54% prezenta la vot. Bănicoiu şi Duvăz au fost prezenţi la doar 64 de voturi finale din totalul de 387, Negoiţă doar la 39, iar Frunzulică la 12.

Raportul IPP arata ca ultimii patru clasati sint ministrii Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Elena Udrea şi fostul ministru Monica Iacob Ridzi care se află în concediu de maternitate, aceştia având absenţe motivate.

La cealalta extremitate se situeaza, cu o prezenta de 100%, patru deputati PDL: Iustin Cionca Arghir, Cristian Petrescu, Mihai Cosmin Popescu şi Iulian Vladu.

"Ţin să precizez încă o dată că monitorizarea se face pe voturile date prin sistemul electronic de vot, nu putem să urmărim acele voturi care se dau cu mâna ridicată, dar nu mă îndoiesc că lucrurile ar fi diferite dacă şi acele voturi ar fi luate în calcul", sustine Adrian Moraru.

Adrian Moraru a menţionat că sesiunea de primăvară a Camerei a cunoscut "o creştere semnificativă", pentru că "prezenţa medie este de 78%", faţă de media de 50% în sesiunea electorală din toamnă şi de 66% prezenţa medie din sesiunea de primăvară din 2009".

Diplome pentru fruntasi

Reprezentantul IPP a explicat însă că parlamentarii care au participat la lucrările altor organisme sau se aflau în concediu medical figurează ca fiind absenţi, menţionând că Institutul a solicitat Birouilor Permamente să le trimită situaţia cu parlamentarii însărcinaţi să participe la "diverse reuniuni, comitete şi comiţii", Senatul publicând pe site o astfel de situaţie, dar de la Cameră nu a fost primit un răspuns.

"Există în setul de recomandări către Birourile Permanente reunite şi această solicitare a noastră (de publicare pe site a parlamentarilor care absentează motivat - n.r.). Părerea mea este că ei (conducerile Camerelor - n.r.) nu doresc să facă asta, pentru că tocmai s-ar vedea exact care sunt chiulangii. În momentul în care se vor separa aceaşti oameni, chiulangii cu adevărat vor deveni mult mai puţini şi ţinte mult mai concrete şi nu cred că îşi doresc asta, şi mulţi dintre ei, cum am arătat, sunt lideri şi sunt în BP, unde ar trebui să se ia o asemenea decizie", a mai spus Adrian Moraru.

El a mai spus că IPP s-a hotărât să impulsioneze parlamentarii care îşi fac treaba şi sunt prezenţi la lucrările Parlamentului acordându-le diplome, prin care să li se recunoască performanţele legate de prezenţă.

sursa :http://www.revista22.ro/-
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one