Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: Legea ANI, biletul către spaţiul Schengen

6 aug 2010

Scris de Sebastian Rusu
Prins în bătălia cu recesiunea economică şi cu dezinformarea analiştilor de la posturile moguliene, şeful statului a declarat ieri la TVR că pe 1 septembrie se va face o analiză a Guvernului, cu „grupuri parlamentare“, pentru a se vedea eficienţa miniştrilor Cabinetului. „Pe 1 septembrie mă voi ţine de cuvânt şi va fi analiza pe care o facem grupuri parlamentare cu Guvernul, pentru că, până la urmă, un Guvern stă dacă este susţinut de parlamentari“, a spus Băsescu. Potrivit acestuia, un Guvern „stă în picioare atâta timp cât este susţinut de parlamentari“. Pe de altă parte, deşi există anumite „vuvuzele“ în tabăra democrat-liberală care ar vrea capul lui Boc, nemulţumiţi de calitatea actului de guvernare, preşedintele a refuzat să comenteze acest lucru, răspunzând sec: „nu mă puneţi să comentez ce spune fiecare politician“. În fapt, ieşirea din recesiune depinde de aplicabilitatea măsurilor de austeritate despre care Băsescu a spus că PDL, fiind singurul partid care şi le-a asumat, speră ca ele să dea rezultatul scontat. „Şi eu critic PDL. Dar aşa cum este, este singurul partid care şi-a asumat un program de austeritate. Şi mă rog la Dumnezeu să îl şi implementeze ca să nu mai fim nevoiţi să cerşim“, a afirmat şeful statului.
În contextul ciopârţirii voite a acestei legi fundamentale de către parlamentari, şeful statului a spus că fără o Agenţie Naţională de Integritate credibilă, România nu va intra în spaţiul Schengen.
„Eu vă spun ceea ce nimeni nu spune oficial: România fără ANI nu intră în spaţiul Schengen, fără un ANI serios, credibil. Eu o spun nu pentru că mi-a spus-o cineva, dar eu o simt, iar instinctele nu m-au înşelat niciodată“, a adăugat Băsescu. În opinia sa, corupţia devine o problemă tot mai spinoasă pentru România în lipsa unei legi ANI puternice. „Se generalizează când vine vorba de oameni politici - toţi sunt corupţi, toţi sunt în politică doar pentru ei, ceea ce nu e adevărat. Dar la fel de adevărat este că ceea ce, spre exemplu, a făcut Senatul, este o confirmare. Este vorba de legea ANI, care viza verificarea averilor demnitarilor“, a menţionat preşedintele. În ceea ce priveşte războiul mediatic pe care îl duc împotriva lui mogulii prin propriile posturi media, Băsescu a fost extrem de critic cu Nuş Vântu şi cu Felix Voiculescu, pe care i-a acuzat că dezinformează românii. „M-am dus la spital şi mi-am pus un tampon cu rivanol. Ziariştii vorbesc de multe ori în numele lui Nuş, a lui Vântu ăsta, a lui Voiculescu, Felix. Oricâte analize aş aduce, vor zice că sunt falsificate“, a conchis şeful statului.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one