Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Averile de peste 450.000 euro intră în vizorul Guvernului

27 iulie 2010

Scris de Antonio Glodeanu
Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul îşi propune să elaboreze un act normativ prin care să supraimpoziteze valorile ce depăşesc suma de 450.000 de euro, printr-un impozit de 1%.
Proiectul se află în stadiu tehnic, iar implementarea lui poate deveni posibilă numai după data de 1 septembrie, cånd va începe o nouă sesiune parlamentară. Ideea a mai fost prezentată şi de Uniunea Naţională pentru progresul Romåniei (UNPR), care a expus în coaliţia actuală de guvernămånt introducerea unei taxe de solidaritate pentru persoanele fizice ce au în posesie locuinţe, terenuri, avioane, elicoptere şi ambarcaţiuni a căror valoare însumată depăşeşte 450.000 de euro.
„Avem în analiză un proiect care porneşte şi de la ceea ce colegii de la UNPR au spus şi care porneşte şi de la o realitate romånească, cu privire la faptul că foarte multe averi, probabil, nu sunt impozitate la valoarea reală. Din acest punct de vedere, există şi în acordul cu FMI o prevedere care ne conduce la realizarea unui asemenea proiect, este la stadiul tehnic de pregătire în momentul de faţă şi care, cred eu, va aduce importante resurse financiare în bugetul statului“, a explicat Boc.
De asemenea, legea îşi propune să realizeze şi o taxare a bunurilor imobile a căror valoare individuală este mai mare de 300.000 de euro, precum şi a valorilor mobile ce au un preţ individual mai mare de 50.000 de euro. În acest caz, taxa de solidaritate ar putea ajunge la 0,5% din valoarea bunurilor.
Gabriel Oprea, preşedintele executiv al UNPR, prevede că o astfel de impozitare ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, sume între 2 şi 3 miliarde de euro.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one