Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ambasadorul SUA: Lipsa unor politici de protecţie socială alungă tinerii români din ţară

1 iulie 2010

Scris de Mădălin Necşuţu
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Camera de Comerţ Americană în România şi de Ambasada SUA, că una dintre cele mai mari probleme ale României pe care le-a constatat în mandatul său este legată de faptul că o mare parte dintre studenţi doresc să emigreze după finalizarea studiilor, iar ţara noastră nu beneficiază de un sistem juridic care să încurajeze tinerii absolvenţi să rămână în ţară. „Unul dintre cele mai îngrijorătoare lucruri pe care le-am constatat este că mulţi studenţi, tineri de 18-20 de ani, doresc să plece din România. Trebuie să aveţi un sistem juridic şi administrativ care îi încurajează pe tineri să rămână aici“, a afirmat Gitenstein. Oficialul american a adăugat că România nu poate avea o revenire economică sustenabilă crescând taxele şi pe termen lung este nevoie de îmbunătăţirea infrastructurii. În opinia sa, pe lângă infrastructura fizică, România are o problemă legată şi de infrastructura juridică, aceasta afectând mediul de afaceri. De asemenea, el a menţionat că din cauza deficienţelor înregistrate în sistemul juridic românesc, investitorii americani se feresc să vină cu afaceri în România. „Trebuie să aveţi un sistem juridic mai transparent. Zilnic vorbesc cu reprezentanţi ai companiilor americane care se confruntă cu diverse probleme legate de politicile fiscale şi de cele de reprezentare“, a conchis Gitenstein.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one