Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

62 de oraşe şi comune ar putea intra în Zona Metropolitană Bucureşti

4 aug 2010

Deputatul PDL Vasile Gherasim, fost primar al Sectorului 1, susţine un proiect de lege care va decide înfiinţarea Zonei Metropolitane Bucureşti. Din această regiune administrativă vor face parte 62 de localităţi.

Zona Metropolitană Bucureşti (ZMB) ar urma să includă cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti, precum şi câteva zeci de oraşe şi comune adiacente, situate în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu şi Călăraşi. Limita de nord a ZMB va fi reprezentată de Periş, Ciolpani şi Gruiu, comunele cele mai sudice vor fi Călugăreni şi Comana, limita de vest va fi la Bolintin Vale iar limita de est va fi la Belciugatele şi Fundulea.

ZMB va fi condusă de un guvernator numit de primul-ministru al României şi de un Consiliu de Administraţie. Din Consiliu vor face parte reprezentanţii localităţilor componente şi ai sectoarelor Capitalei. Prefecţii Bucureştiului, Ilfovului şi judeţelor adiacente, precum şi primarii îşi vor păstra funcţiile actuale, iar calitatea de prefect sau primar va fi incompatibilă cu aceea de membru al Consiliului ZMB.

Primarii vor cere avize şi vor plăti "cotizaţii" către Zona Metropolitană


Primarii nu vor fi subordonaţi guvernatorului sau Consiliului ZMB, dar vor fi obligaţi să solicite Consiliului “avize de conformitate” pentru actele administrative pe care le emit. Un act emis de primar care nu primeşte aviz de conformitate devine nul. Cel puţin 1 la sută din veniturile proprii ale localităţilor componente va fi virat în bugetul ZMB. De asemenea, ZMB va încasa bani din tarife şi taxe percepute pentru prestarea serviciilor publice de interes metropolitan. Printre acestea se vor număra transportul public de călători şi aeroporturile de pe teritoriul ZMB, principalele străzi, teatrele, muzeele şi instituţiile de învăţământ superior de stat, cimitirele, Grădina Zoologică şi Grădina Botanică, parcurile, zonele sportive şi de agrement.

Până în prezent, o serie de primării şi-au exprimat acordul să fie incluse în ZMB, în timp ce altele au refuzat. Comunele situate mai departe de Bucureşti au acceptat, de regulă, această idee. Printre localităţile care au refuzat participarea la ZMB se numără Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Ciolpani, Pantelimon, Cernica, Domneşti şi Clinceni.
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one