Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Un vot care a înclinat balanţa între ieşirea din recesiune şi "faliment"

26 iunie 2010

Urmează una dintre cele mai dramatice perioade pentru businessul românesc. Un vot care a înclinat balanţa între ieşirea din recesiune şi "faliment"
ieri, 17:44 Autor: Cristian Hostiuc

Din momentul în care cuvântul criză s-a auzit în Romania, în toamna anului 2008 iar afacerile au început să scadă treptat, treptat, de la o lună la alta, mediul privat a trăit din ce a agonisit de-a lungul anilor, din tăieri de costuri, din reducerea salariilor angajaţilor, din amânarea furnizorilor, din reeşalonarea împrumuturilor. Fiecare antreprenor, fiecare manager a trăit cu speranţa că lucrurile se vor îmbunătăţii. Şi aşa, companiile au dus-o un an şi jumătate fără să taie dramatic din business.

Ce va urma de acum înainte, după decizia Curţii Constituţionale care a spus că tăierea pensiilor cu 15% este neconstituţională aruncând în aer tot programul Guvernului de reducere a cheltuielilor bugetare? Creşte TVA-ul, creşte cota unică, vor scădea salariile bugetare cu mai mult de 25%, vor fi daţi afară mai mulţi bugetari, va fi impozitată bogăţia afişată?

Din păcate, va urma una dintre cele mai dramatice perioade pentru privaţi, când lupta pentru cash, pentru fiecare client, pentru fiecare centimetru de piaţă va fi cruntă.

Multi antreprenori vor trebui să renunţe la o parte din business cu tot cu salariaţi pe mai nimic, iar alţii vor părăsi piaţa. Se vor preda la bănci, furnizori, cămătari, străini, etc. Niciodată mediul de afaceri românesc nu a trăit astfel de momente. Problema este că dacă cineva iese din piaţă, acum nu-i va lua nimeni locul, pentru că nu mai sunt bani. Va rămâne un loc gol, aşa cum sunt clădirile neterminate pe care le vedem în jurul nostru.

Legal, uman, pensionarii au câştigat prin decizia Curţii Constituţionale. Material vor pierde foarte repede. Prin creşterea cursului valutar, prin creşterea TVA, prin creşterea preţurilor, prin creşterea utilităţilor la iarnă. Acest 15% câştigat de pensionari acum nu va fi de ajuns pentru a acoperi ce va urma, dar căderea mediului privat va fi mult mai dramatică. Dacă programul de austeritate, cu pensiile tăiate, ar fi mers înainte, economia privată ar mai fi primit un răgaz pentru a rezista. FMI-ul ar fi dat banii, dobânzile nu ar fi crescut, TVA-ul ar fi rămas la fel, cursul nu ar fi crescut şi ar fi existat speranţe pentru un plus economic în 2011.

Dacă afacerile nu se învârt, bogaţii nu câştigă, iar companiile nu fac profit, nici statul şi nici pensionarii nu vor avea bani. Cu sau fără, 15% în plus sau în minus. Acum pensionarii au câştigat, dar afacerile au pierdut. Un vot, al unui membru al Curţii Constituţionale - Puskas Valentin Zoltan, a înclinat balanţa între o şansă de a ieşi din recesiune în 2011 şi un "faliment" al economiei. Al afacerilor private româneşti, pentru că multinaţionalele pot face rost de bani pentru a trece perioada dificilă.
sursa :http://www.zf.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one