Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

TABLETA TV: Vestala lui Vîntu

30 mai 2010

Autor: Mircea Marian
Un secretar de stat de la Justiţie, Alina Bica, a făcut greşeala să intervină telefonic în emisiunea lui Adi Ursu pentru a explica de ce guvernul a invocat articolul 53 din Constituţie pentru a legifera reducerea pensiilor.

Potrivit lui Bica, articolul a mai fost utilizat în 2009, pe vremea guvernării PDL-PSD, din care a făcut parte şi Victor Ponta. Povestea l-a enervat pe Ursu, care i-a închis telefonul. Până aici, nimic nou la Realitatea TV.

Dar, după ce a scos-o din emisiune, Ursu a simţit nevoia să mai spună şi o mitocănie: secretarul de stat Bica şi-ar fi asumat rolul de „vestală a guvernului”. Ca să nu mai căutaţi pe Google, vă spun că vestalele erau preotesele romane virgine care o slujeau pe zeiţa protectoare a căminului.

Oare ce ar fi spus Oana Stancu, partenera lui Ursu, dacă un invitat îi spunea că este vestala lui Vîntu? De fapt, asta ar fi fost imposibil la Realitatea TV. Dincolo de glumiţele lui Ursu, vestalele erau personaje fascinante, iar printre privilegiile de care se bucurau era şi acela de a fi libere.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one