Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Năstase, preocupat de răzmeriţe sociale şi de dărâmarea zidurilor instituţiilor

11 iunie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Recesiunea economică prelungită şi ameninţarea incapacităţii de plată constituie în momentul de faţă pentru liderii opoziţiei fără idei prilej de ironii fine şi de incitare a străzii, în contextul în care austeritatea are un profund caracter antisocial. Pe de altă parte, preşedintele CN (n.r. - Consiliul Naţional) al PSD, deputatul Adrian Năstase, continuă ofensiva împotriva puterii în paginile blogului personal, de unde cu ironie afirmă că legea pe care a iniţiat-o, de dărâmare a zidurilor instituţiilor publice, a trecut tacit de Senat şi speră că va fi adoptată şi de Cameră, precizând totodată că iniţiativa sa e benefică în această perioadă în care oamenii protestează la Cotroceni şi la Parlament. „Acum, proiectul va merge către Camera Deputaţilor şi, dacă va merge tot aşa, avem toate şansele să ne plimbăm în curând prin curtea Palatului Cotroceni sau prin cea a Guvernului, pentru a le ura ce dorim membrilor Cabinetului sau preşedintelui“, arată liderul social-democraţilor pe blogul personal. Potrivit acestuia, iniţiativa sa legislativă va oferi demnitarilor prilejul „să explice nestingheriţi cetăţenilor măsurile de austeritate“. Parcă în tandem cu aspiraţiile opoziţiei, confederaţiile sindicale au anunţat ieri că nu mai puţin de 20.000 de oameni vor participa la mitingul de la Palatul Parlamentului, care va avea loc în 15 iunie, când va fi votată şi dezbătută moţiunea de cenzură social-democrată împotriva Cabinetului Boc. Potrivit sindicaliştilor, protestatarii vor face un lanţ uman în jurul Parlamentului, între orele 9.30 şi 10.30, când parlamentarii vor intra în instituţie.
sursa :http://www.curentul.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one