Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Metamorfoza politică a Europei

13 iunie 2010

În Europa a sunat ora adevărului. Actualmente, un succes surprinzător la alegeri obţin tocmai acele partide care spun lucrurile pe şleau şi anunţă măsuri dure de austeritate, aşa cum a fost cazul liberalilor lui Mark Rutte din Olanda.
Legat de transformarea politică din Europa există cinci teze, scrie Die Presse, citat de Agerpres.


Teza 1: Adevărul este ceva rezonabil.
Şocul crizei greceşti a lăsat urme adânci în conştiinţa Europei, iar chemările la eforturi colective cad de atunci pe un teren fertil, de la o mare parte a alegătorilor putându-se aştepta o acceptare a adevărului despre necesitatea măsurilor de austeritate. Acest lucru a fost dovedit şi de succesul electoral al lui Karl Schwarzenberg şi al partidului său TOP 09 în Cehia, în ciuda faptului că a anunţat măsuri de austeritate, contrar promisiunilor de alocaţii sociale mai mari ale social-democraţilor.

Teza 2: Stânga sângerează.
Stânga nu este în stare să profite de criza capitalismului. Pentru elaborarea unui contramodel, stângii îi lipseşte puterea intelectuală şi credibilitatea. De ani de zile, raţiunea sa de a fi constă în aceea de a apăra statul bunăstare. Nici acum însă ei nu-i reuşeşte să iasă din defensivă, chiar şi acolo unde puterea are reflexe roşii sau roz statul bunăstare trebuind să reducă cheltuielile, pentru a micşora datoriile.

Fiecare campanie electorală din Europa are legile ei, însă ceea ce este comun este faptul că social-democraţii ori au căzut de la putere ori stagnează. În Germania, SPD are cel mai prost rezultat din 1949 încoace, în Ungaria social-democraţii au fost alungaţi de la putere, în Marea Britanie epoca laburiştilor s-a sfârşit după 13 ani de dominaţie a scenei politice iar în Olanda social-democraţii au pierdut mandate, deşi au trimis în cursă pe cel mai popular candidat al lor, Job Cohen. Doar în Grecia stânga a reuşit să câştige alegerile în octombrie 2009, lucru regretat probabil de atunci încoace de Papandreou.

Teza 3: Alegerile reprezintă plecarea de la putere
De cele mai multe ori alegerile reprezintă un vot pentru plecarea de la putere. Desigur că există şi excepţii de la această regulă, cancelarul Angela Merkel menţinându-se la putere, deşi partidul ei, Uniunea CDU/CSU, a înregistrat cel mai prost rezultat din 1949 încoace.

Teza 4: Lumile partinice devin multipolare.
Actualmente se continuă aproape necurmat un megatrend şi anume partidele mari se contractă în partide mijlocii. Spectrul de partide se diversifică. Vremea sistemelor formate din două partide a trecut, inclusiv în Marea Britanie, unde conservatorii au fost nevoiţi să facă o coaliţie cu liberalii pentru a putea guverna. Un contra-exemplu spectaculos este Ungaria, unde Fidesz a obţinut o majoritate de două treimi.

Teza 5: Liberalii profită
De toate aceste trenduri şi de noul chef de adevăr precum şi de respingerea vizavi de partidele la guvernare profită o comunitate de idei care a avut cele mai bune vremuri ale sale acum aproape 150 de ani: liberalii. La alegerile din Germania, FDP (liberalii germani) au obţinut 15 procente iar în Marea Britanie liberal-democraţii au ajuns la guvernare cu cele 22 de procente ale lor. Olanda va avea se pare, pentru prima oară după 1918, din nou un liberal ca premier.

La peste 30 de ani de la fondarea partidului ecologist, acum veştejit, este vremea de o nouă mişcare. Pentru aceasta nu există însă nicio idee de perspectivă. Liberalilor le reuşeşte în cel mai bun caz să umple un gol. Dincolo de grupurile de populaţie sensibile la populism creşte dorinţa după alternative moderne şi raţionale.

Personaje directe precum Nick Clegg sau Mark Rutte ating această coardă. Rândurile publicului lor ţintă, format din persoane educate şi orientate către succes, se vor umple şi mai departe în epoca postindustrială iar prin aceasta va lua amploare şi acea parte a lumii care nu vrea să se lase amăgită. Cât de repede însă se poate evapora vraja liberalilor o indică însă scăderea în sondaje a FDP-ului din Germania, cu cinci procente.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one