Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lustrabilii presei

Lustrabilii presei
16-feb-2010
Andreea Pora

Este timpul, sustin multi, sa inceapa deratizarea presei in conditiile de degradare morala in care a ajuns aceasta. Bogatanii presei, cei care joaca in "liga mare" sau chiar cea mijlocie, oameni care au facut averi fie prin santaj si prin abuz de meserie, fie prin contracte cu statul sau patronii, prin firme de consultanta, consilii de administratie sau afaceri de tot soiul, jurnalisti care si-au vindut constiintele, talentul sau nonvaloarea, toti ar trebui scosi la lumina asa incit opinia publica sa stie ce hram poarta fiecare, afirma cu tarie sustinatorii declaratiei de interese la ANI. Acestea vot fi utile, in sensul devoalarii relelor apucaturi ale unora dintre cei care se erijeaza in jurnalisti si analisti, care dau lectii de moralitate in timp ce negociaza dezvaluiri, contracte si santaje sau scuipa printre maselele inclestate sintagma "deontolog de serviciu". Vor fi utile pentru a intelege legatura dintre bani, patroni, firme si articole, informatii sau moderari de talk-show-uri, suna argumentele “pro”.
Ceilalti spun la fel de apasat ca autoreglementarea este cuvintul de ordine, ca nu e treaba statului sa verifice breasla si ca majoritatea jurnalistilor lucreaza in domeniul privat, deci nu intra sub incidenta legii ANI. Clubul Roman de Presa si Agentia de Monitorizare a Presei s-au plasat de aceasta parte a baricadei. "Grija domnului senator PD-L Urban fata de onestitatea jurnalistilor este remarcabila si induiosatoare. Seamana cu cea a diverselor personaje mai mult sau mai putin publice, care au facut un sport la moda din demonizarea noastra, intretinand confuzii voite si reducandu-ne deliberat la acelasi numitor. (...) Suntem capabili sa ne facem curat in curte si curtea noastra ne priveste exclusiv", sustine Clubul Roman de Presa. Agentia de Monitorizare a Presei i-a tinut isonul: "O astfel de masura este abuziva prin faptul ca reglementeaza o activitate privata, ale carei venituri provin din surse private. (...) Procesul de autoreglementare este singurul care are legitimitatea de a impune astfel de masuri in interiorul breslei".
Cam pe aceste doua directii s-a orientat pina acum dezbaterea. Sa presupunem ca se vor legaliza declaratiile de interese si pentru jurnalisti, desi un vot pozitiv in parlament este putin probabil, iar efectele juridice pur ipotetice, daca nu chiar imposibile. Ei si? Vor izbucni mici sau mari scandaluri, vom asista la dezbateri pe bloguri si site-uri sau chiar la televiziuni, vom auzi vorbe grele aruncate de-a valma. Ii vom vedea chiar pe cei in cauza vituperind, dind cu flit sau modelind pragmatici cuvinte mari si pretioase in prime-time-uri sau in editorale. Mai departe, ce va urma? Dupa ce declaratiile de interese isi vor produce primul efect mediatic, dupa ce cutremurele din paharele cu apa tulbure se vor stinge isi imagineaza cineva ca jurnalistii decredibilizati se vor retrage la minastire sau vor lua drumul bejaniei spre vilele lor din zone indepartate de zgomotul cotidianului? Crede cineva ca opinia publica, intr-o sfinta indignare morala, va cere indepartarea lor din media,si din viata publica? Sau ca breasla se va dezice de cei “deconspirati”? Haida-de, sa nu fim naivi!Opinia publica, jurnalistii, politicienii, pina si ciinii de pe strada stiau ca Sorin Rosca Stanescu a fost turnator. L-a impiedicat asta sa devina sef la mai multe ziare, vedeta media, opinist de marca, “alesul” serviciilor pentru manipulare? Sau Bogdan Chireac, alt exemplu in sensul inutilitatii oricarui demers, intruneste deja toate criteriile care ar impune lasarea lui la vatra: conflict de interese, incompatibilitate, santaj. La doi ani de la vestea ca este actionar la firme ale caror interese le promova deontologic in ziarul pe care il conducea, si la nici trei luni de la caseta compromitatoare cu Rosca si Catalin Macovei, e ca nou. Ca scos din cutie. Penduleaza intre Realitatea, Antena 3 si Televiziunea Romana. E invitat, curtat, ascultat. Sau Mugur Ciuvica? E mai putin analist, independent, omniprezent pe motiv ca avea firma impruna cu Dan Voiculescu? Dar jurnalistii de la Antene, care multi au firme cu nevasta lui “Felix”? Dar cei de la Realitatea pe care ANAF ii cerceteaza acum, suspectind ca Sorin Ovidiu Vintu a sifonat banii din TVA si prin conturile lor? Ce sa mai spunem de Dan Diaconescu, jurnalistul “prea bogat pentru tara asta”, de Nistorescu si vilele lui, sau de alti mahari ai presei care impart tovaraseste paginile Top 300? A devenit vreunul dintre acestia indezirabil?
Ce vreau sa spun este ca, la fel ca securistii si turnatorii deconspirati, care roiesc in politica si sint alesi si realesi, numiti si renumiti in functii ( nu am spatiu sa-i insir pe toti), nici jurnalistii deconspirati nu se vor da si nu vor fi dati la o parte. Nimeni nu-i va repudia. Nimeni nu-i va lustra, asa cum nu i-a lustrat, de exemplu, pe Voiculescu-Felix. sau pe Rosca Stanescu. Toata tevatura cu declaratiile de interese pe care ar trebui sa le depuna ziaristii nu va face decit sa ne lase, unora, putini, e drept, un gust amar. Gustul unui nou esec.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one