Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lăzăroiu: Dacă soluţia Guvernului e declarată neconstituţională, avem una mai proastă: mărirea taxelor

25 iubie 2010

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a afirmat, joi, că dacă CC va declara neconstituţională vreuna dintre legile anticriză, atunci Guvernul va fi nevoit să aplice soluţia propusă de FMI, respectiv mărirea fiscalităţii şi scăderea salariilor bugetarilor cu 20%.

" E clar că este o decizie dificlă. Sunt cam cinci contestaţii. Se judecă probabil mai greu. Este o decizie foarte importantă şi de ea depinde ce se va întâmpla pe viitor în România. Dacă soluţia este declarată neconstituţională, atunci avem soluţia a doua, care este o soluţie, dar mai proastă: majorarea taxelor. Problema deficitului pe care nu îl mai putem în momentul ăsta acoperi, rămâne, indiferent ce va decide Curtea", a declarat Lăzăroiu, citat de Realitatea.net.

El a menţionat că întregul pachet al Guvernului nu poate fi suplinit decât de măsuri alternative de creştere a veniturilor.

"E posibil ca o măsură să fie considerată constituţională, alta nu (reducerea salariilor sau a pensiilor - n.r.). Întregul pachet nu poate fi suplinit decât de măsuri alternative de creştere a veniturilor, respectiv creşterea impozitelor. Amintiţi-vă încă o dată care a fost soluţia pe care ne-a propus-o FMI când a venit la început: creşterea până la 24% a TVA, creşterea cotei unice la 20% şi tăierea salariilor în sectorul bugetar cu 20%. Deci nu erau doar creşteri de taxe. Cu alte cuvinte, aproximativ creşterile de impozite ar suplini până la urmă scăderea pensiilor şi acel 5%. Dacă pachetul ăsta cade şi pe jumătate practic se ajunge la soluţia FMI", a declarat la videochat-ul Realitatea.net consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

El a mai spus că toate argumentele care au funcţionat acum două luni funcţionează şi în prezent, respectiv că reforma aparatului bugetar trebuie făcută.

"Mărim taxele de mâine şi cresc veniturile la buget, aceste venituri se duc în aceeaşi gaură neagră din sistemul bugetar şi în acelaşi sistem de pensii care este plin de abuzuri. Cu alte cuvinte, noi şi dacă mărim taxele şi impozitele ca soluţie alternativă în cazul în care soluţia de azi va fi declarată neconstituţională, trebuie să ne focalizăm în continuare pe restucturarea aparatului bugetar şi pe reanalizarea modului în care au fost pensionaţi anumiţi oameni din România", a adăugat consilierul prezidenţial.

În opinia acestuia, dacă sunt menţinute şase luni măsurile de reducere de salarii şi pensii, dacă în acelaşi timp economia începe să-şi revină şi dacă se face restructurarea în sectorul bugetar atunci la 31 decembrie 2010 "oamenii care rămân în sistem pot reveni la veniturile actuale".

Totodată, el a apreciat că decizia CC nu va fi una politică.

"Nu cred în precalculele acestea că cinci au fost numiţi de o majoritate, patru de alta. Nu cred că în momentul acesta putem spune cu certitudine că: asta va fi soluţia Curţii. (…) Dacă ar fi atât de simplu, de ce s-ar discuta atât? (...) Nu cred că în momentul ăsta putem spune cu certitudine: asta va fi soluţia Curţii, Curtea va spune că sunt constituţionale aceste măsuri. Dacă lucrurile ar fi atât de simple de ce s-ar discuta atât? Dacă ar fi aşa simplu şi ar fi doar un vot politic al unei majorităţi se termina şedinţa la ora 14-15, decizia era luată. Sigur că dacă sunt chestiuni care afectează doar forma legilor ele pot fi corectate, dar dacă obiecţiunile se referă la fond atunci va fi complicat. Nu cred că Curtea poate să spună, de exemplu, nu este constituţional să reduceţi pensiile cu 15%, e constituţional să le reduceţi cu 7%. Acolo e sau nu e", a apreciat Sebastian Lăzăroiu.

Judecătorii Curţii Constituţionale se vor pronunţa vineri în cazul celor cinci sesizări referitoare la legile austerităţii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.
sursa :http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one