Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Editorial: Sa aducem politicieni din import!

18 - martie -2010

Daca mai exista cineva in tara asta care, privind spre spectacolul pus in scena de casa de nebuni de la televizor, are impresia ca pentru a construi democratia avem nevoie de politicienii-locatari ai asezamantului, am o veste buna: nu ne trebuie.

Ne intoarcem la comunism si la partidul unic? Ne intoarcem pe dracu! Dar am aflat de ce avea dreptate Traian Basescu in momentul cand a oferit populatiei flamande de capra vecinului crapata-n patru sloganul: "Daca nu pot fi mai buni, sa ii facem mai putini".

Politicianism, truc ieftin pentru a-si valida si trece referendumul nascut ca sa-l ajute sa castige alegerile, ne-a luat de prosti, vor exclama adversarii presedintelui. Ei bine, da si nu. Cateva ore de privit pe TVR Info, care transmite in direct toate sedintele de plen ale Senatului, mi-au fost de ajuns ca sa apreciez profunzimea sloganului gandit ca agatatoare.

Dupa cum se stie, in Camera superioara (hm!) a Parlamentului se joaca piesa demiterii lui Mircea Geoana, cu uvertura independentilor refuzati de comisiile permanente pe motiv ca nu sunt emanati de vointa electoratului. Ieri, alesii aveau de gand sa treaca de plen legile ramase de alaltaieri pe motiv de divergente de procedura, dar si ordinea de zi curenta. Ca sa nu mai zica mamitica, mamita si mam' mare ca iar au ramas repetenti.

Doar ca socotelile nu s-au potrivit cu ambitiile. Timp de doua ceasuri s-au insirat la microfon, in proportii egale, reprezentantii puterii si opozitiei, primii pentru a atrage atentia ca Legea fundamentala de aia e fundamentala, pentru ca nu poate fi incalcata, deci daca nu e nicio urgenta, plenul trebuie sa se supuna deciziilor Biroului permanent. Ceilalti pentru a sublinia ca plenul e suveran indiferent ce decide Biroul permanent, pentru ca altfel, sa se dizolve si sa se treaca legile p-acolo.

Si uite-asa am invatat tot regulamentul - stau la dispozitie cu meditatii - si am priceput ca orice articol poate fi interpretat, pentru ca filosofii de conjunctura trec prin filtrul personal spiritul normei. Doar e democratie!

Pe la ora 11, PD-L a renuntat la revocarea lui Mircea Geoana si l-a invitat ca, daca are angoase, sa intrebe Curtea Constitutionala, si sa se treaca mai departe, la legiferate. Ei cum sa intrebe, a sarit presedintele, referindu-se la sine doar la persoana a treia - a facut-o toata ziua, chiar si cand nu a recitat articole. Nimeni nu-i spune lui pe cine si ce sa intrebe. Si uite-asa a trecut alta ora cu interpretari de regulament, parea ca Senatul are mai multe legi de functionare. Din cand in cand, si puterea si opozitia isi aduceau aminte: "Haideti sa legiferam!".

Dar se gasea mereu cineva sa ceara cuvantul pe procedura, astfel ca in jurul orei 13, dupa o zi plina de dezbateri, Geoana a infipt ciocanelul in lemn si s-au dus toti la bufet, sa prinda strudel la pret vechi.

Am pus mana pe telefon si am intrebat un prieten pe care-l vazusem in sala daca ceea ce tocmai urmarisem a fost un accident. Esti nebun? De doua saptamani e la fel.
Asa ca ma declar sustinator neconditionat al sloganului prezidential. Doar ca daca tundem din ei, pe motiv ca fac putin si prost, se creeaza un precedent si ne va trece prin minte sa privim spre toate institutiile statului. Si ce, daca am adus arbitri din strainatate, nu putem da anunt si pentru politicieni?
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one