Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cumpana lui Traian Basescu

9 iunie 2010

Foto: Daylife.com
Super Cadou la Super PretSuperb Ceas LEDUnisex Best Quality47 RON

Traian Basescu s-ar putea afla acum in fata bataliei de al carei rezultat depinde viitorul sau politic, dar si rolul sau in istorie. In ceasul al 13-lea, presedintele pare hotarat sa infrunte monstrul care a crescut sub privirile sale, un partid cu care intentiona sa reformeze Romania, dar care trebuie el insusi reformat dupa ce a devenit un nou PSD.

"Partidul este in pericol de pesedizare, nepotismul si coruptia sunt la ordinea zilei. Dupa asumare trebuie sa ne intalnim si sa punem ordine in partid. Nu voi sustine la alegerile din 2012 un partid terfelit (...) In timp ce premierul vorbea despre masurile de austeritate pe care trebuie sa si le asume populatia, anumiti ministri faceau angajari in cabinetele proprii sau declarau ca nu este nevoie de reduceri de personal la ei in ograda. Dupa asumare, cer sa se reduca toate la posturile din ministere si din agentii care au fost create pentru clientele politice".

In spatele usilor inchise, Traian Basescu a rostit adevaruri tarzii, despre care, cu regret, scriu de luni de zile la fel ca multi alti colegi de breasla. Dar daca noi vedeam toate aceste lucruri, ma intreb, cum ma intrebam si atunci, oare sa nu le fi vazut Traian Basescu? Constata Traian Basescu ca Emil Boc a fost inselat de chiar minsitrii PD-L care nu au facut restructurarile cerute. Dar se vedea cu ochiul liber cat tripleta B-V-B scapase cu totul de sub orice control al premierului si ca isi juca exclusiv propriile interese econimcie si politice?

Si premierul ce facea in timp ce era sabotat? Daca nu intelegea ce se intimpla este de o naivitate total incompatibila cu functia, iar daca nu avea curajul sa actioneze nu face decat sa confirme slabiciunea care-l facea pe vremuri atat de dezirabil si ea, insa, total incompatibila cu sefia unui guvern.

Traian Basescu stia totul, insa, la fel de bine stia ca fara aparatul de partid controlat mai degraba de oamenii tripletei decat de Emil Boc si fara banii colectati de acestia nu poate castiga al doilea mandat. In plus, presedintele trebuie sa fi incercat sa evite pana in ultima clipa razboiul cu propriul partid, tocmai pentru ca el poate avea consecinte dramatice.

La capat de cursa, dupa cum presedintele se caracteriza, puterea sa in PD-L nu mai este la fel de mare ca in urma cu niste ani. Atunci greii democrat-liberali mizau pe Traian Basescu pentru a ajunge la resurse, acum sunt acolo, iar presedintele le cere sa dea drumul borcanului cu miere, sa restructureze clientela si sa dea dovada de ceva mai multa decenta. Vasile Blaga a comunicat deja ca din ministerul sau nu pleaca nimeni, iar Adriean Videanu numai ce a reinnoit contractele cu baietii destepti din energie.

Veti spune ca ramanerea lor la guvernare depinde de Traian Basescu, iar presedintele deja i-a amenintat ca nu va sustine in 2012 un partid terfelit. Dar si pozitia lui Traian Basescu depinde de mentinerea actualei majoritati. Daca o pierde, o noua suspendare, urmata de un referendum de demitere cu un rezultat probabil cu totul diferit de primul, este foarte posibila, iar Traian Basescu ar fi cel care pierde puterea, nu greii pe care acum ii someaza. Si chiar ramas in functie, un presedinte fara majoritate este un prizonier in Palatul Cotroceni, dupa cum am vazut in perioada 2007-2008.

Iar problema nu este numai la tripleta. PD-L este profund cancerizat de coruptie si nepotism in teritoriu, de la nivelul parlamentarilor, pana la nivelul celui mai umil primar sau consilier local. Cati dintre ei au candidat in virtutea unui proiect politic consistent pentru care lupta cu orice pret si cati au vrut doar sa se ajunga, au investit enorm pentru asta si acum sunt in pericol sa nu-si mai scoata banii si profitul?

In teritoriu, oamenii partidului au dat tain de voturi pentru EBA, iar acum nu se vor supune prea usor cand li se cere sa scoata degetele din borcan in numele de antinepotismului si al moralitatii. Nu stiu daca fidelitatea fata de un presedinte care i-a adus la putere sau speranta ca el ii va ajuta din nou sa castige, nu stiu daca apelurile la seriozitate si invocarea lasitatii vor fi mai puternice decat grija pentru buzunarul propriu. Ma indoiesc sincer.

Dar Traian Basescu mai are o problema. Tabara sustinatorilor sai neconditionati este destul de subtire si cu mari probleme. Nu poti reforma tara si partidul cu Elena Udrea care, in pofida noului sau discurs moral si transant, nu este decat un personaj politic toxic, exponent al grupruilor de interese novice, care ar trebui sa faca ea insasi obiectul reformei. In rest, cu cativa intelectuali si un presedinte de camera cam inconsistent nu pot fi mutati muntii din partid.

Traian Basescu pare a fi perfect constient de vulnerabilitatea pozitiei sale, motiv pentru care, dincolo de vorbele aspre, nu a ridicat deocamdata, cu adevarat, sabia. Ministrii acuzati ca au mintit, ca l-au sabotat pe premier nu ar mai avea ce cauta in guvern. Insa acesti minisitri au sustinut financiar campania prezidentiala si controleaza de facto partidul. Dar daca ordinea invocata de presedinte nu ii va viza, nimic nu se va schimba cu adevarat.

Asadar, Traian Basescu fie reuseste, printr-o minune, sa reformeze PD-L si atunci chiar are o sansa sa urneasca Romania din loc, fie plateste pretul concesiilor prea multe si prea grele si risca sa piarda totul. Prea tarziu s-a hotarat Traian Basescu "sa guverneze pentru tara", daca s-a hotarat cu adevarat.
sursa :http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one