Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Crin politizează Curtea Constituţională

10 iunie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Bătălia pentru numirile magistraţilor la Curtea Constituţională (n.r. CCR) se află în plină desfăşurare în contextul în care liderii opoziţiei PSD-PNL fac presiuni asupra acestei instituţii care, potrivit constituţiei, este unica autoritate de jurisdicţie constituţională în România independentă faţă de orice altă autoritate publică. Astfel, în timp ce PDL a făcut două nominalizări din afara spectrului politic, Ştefan Minea (n.r. la Camera Deputaţilor) şi Iulia Motoc (n.r. la Senat), liderii PSD şi PNL au bătut palma şi s-au susţinut reciproc în cele două camere, votând doi candidaţi cu o îndelungată carieră politică: Valer Dorneanu (n.r. din partea PSD), respectiv Teodor Meleşcanu (n.r. din partea PNL).
Miza deosebit de importantă a Curţii Constituţionale i-a determinat pe liderii opoziţiei PSD-PNL să acţioneze concentrat în sensul în care Ponta a ieşit la atac împotriva preşedintelui Camerei pentru a urgenta validarea votului asupra lui Valer Dorneanu, ameninţând chiar cu suspendarea temporară a acestuia de către lucrările BP, în timp ce Crin Antonescu a explicat ieri, la postul Realitatea TV, motivaţia liberalilor de a propune un politician pentru CCR, în speţă pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu, argumentând faptul că „există pericolul progresiv al dictaturii în plin război politic“. Întrebat de ce liberalii nu au contribuit la depolitizarea CCR prin numirea unui profesionist apropiat de valorile liberale, de genul lui Corneliu Popescu sau Gheorghe Piperea, preşedintele PNL a răspuns sec: „Mă apăr cu Curtea Constituţională“. Potrivit acestuia, Meleşcanu este profesor de drept constituţional. „Suntem într-un război pe care îl ducem pentru apărarea unui minim de democraţie în România. Nu l-am început noi“, a adăugat Crin.
Fobii restante din campania electorală
În momentul de faţă, lupta liberalilor şi, implicit, a social-democraţilor se poartă tacit cu puterea pentru controlul instituţiilor-cheie, în contextul adâncirii crizei şi al frustrărilor din toamna trecută. „Curtea Constituţională trebuie să fie depolitizată, trebuie să avem judecători de profesie, nu politicieni care să dea verdicte la comanda politică a partidelor. A politiza CCR înseamnă să o ducem în zona staborului ţigănesc. În CCR nu trebuie să fie oameni care au făcut politică“, a declarat pentru „Curentul“ senatorul PDL Iulian Urban. La rândul său, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Tony Greblă, ne-a spus sec: „Îl susţinem pe domnul Meleşcanu pentru că are expertiză... dar nu toate partidele şi-au desemnat apropiaţi?“. În fapt, nu prin presiuni politice şi, implicit, prin infiltrări politice la CCR se face modernizarea României. Astfel, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale (n.r. - CCR), Ioan Vida, a declarat ieri la TVR că desemnarea lui Ion Predescu în locul său nu este legală, pentru că funcţia de preşedinte interimar al CCR nu există, iar decizia a fost luată în absenţa cvorumului necesar. „S-a schimbat domnul Predescu, care vrea să fie preşedinte. Deci ei au fost cinci inşi în plen, care au votat să fie ales un preşedinte interimar. Cvorumul legal este de şapte persoane, cel puţin“, a spus Vida.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one