Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cand ministrii castiga mai putin decat subordonatii, sistemul este construit pentru furt

9 iunie 2010

Ziarul FinanciarMinistrilor nu le pasa ca subalternii lor castiga mai bine, ceea ce arata ca ei traiesc din alte surse. Problema este ca aceste "alte surse" sunt generate chiar de pozitia publica, pe cai oculte.

Publicarea listei salariilor din ministere nu a produs nicio emotie in randurile ministrilor, dar ele sunt un indiciu ca grilele de salarizare de la stat sunt construite pentru furt.

In majoritatea institutiilor publice multe din salariile subordonatilor le depasesc pe ale ministrilor - soferi care sunt platiti mai bine decat secretarii de stat si femei de serviciu care castiga triplu fata de un medic rezident.

Anomaliile nu au fost rezolvate prin legea salarizarii unitare, intrata in vigoare la 1 ianuarie, ceea ce demonstreaza esecul ei.

Faptul ca ministrilor nu le pasa ca exista subalterni ce castiga mai bine decat ei intareste ideea ca, de fapt, ei traiesc din alte surse si folosesc functia publica pentru a-si ingriji afacerile proprii. Substantivul "ministru" vine din latina si inseamna slujitor. Sunt ministrii Romaniei primii dintre slujitorii cetatenilor? "Daca un ministru isi da seama ca subordonatii sai castiga mai mult si nu spune nimic, el lasa loc interpretarii ca ar castiga din alte surse, ceea ce este, evident, ilegal", crede Andrei Marga, fost ministru al educatiei.

Analistul economic Aurelian Dochia crede ca nicaieri in lume cei care ajung in functii guvernamentale nu se duc pentru salarii. Sunt oameni cu ambitii politice care isi cladesc o cariera. Insa el nuanteaza: "Din pacate sunt multi care profita si functia le ajuta afacerile. Mai sunt si exemple opuse, cum e premierul Emil Boc, care a investit in ultimii zece ani intr-o cariera politica, dar care nu are afaceri".

Nimeni din guvern nu a vorbit in ultimele zile de faptul ca lucrurile trebuie puse in matca lor, de necesitatea ca seful fiecarei institutii publice sa aiba cel mai mare salariu, nu secretara sau soferul, o situatie care ar conduce catre profesionalizarea institutiilor publice. Din declaratiile de avere ale majoritatii ministrilor, secretarilor de stat sau parlamentarilor se vede ca acestia traiesc foarte bine fara salariul de la stat, drept urmare nu acest venit pe care il primesc ii responzabilizeaza pentru activitatea pe care o depun. Nu ar trebui atunci ca astfel de oameni sa-si vada de treburile lor, salariile ministrilor si ale inaltilor functionari sa fie majorate puternic pentru a-i stimula pe cei cu adevarat competitivi si interesati chiar si de salariu pana la urma? "Este si un pacat al nostru ca am criticat clasa politica cerandu-le politicienilor sa faca mult pe bani putini, pentru ca indirect acest lucru conduce la sustinerea coruptiei. Politicienii nu isi pot plati campaniile din salarii de 4.000 de lei, ei trebuie sa caute resurse pentru sustinerea campaniei. De aici se naste o dilema daca sunt firmele clientele politicienilor sau invers. Noi inca nu acceptam ca politica este o profesie si trebuie platita profesionist", crede Cristian Parvulescu, profesor la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one