Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vosganian: Îmi pare rău că nu se discută deloc de suspendarea preşedintelui

25 mai 2010

"Îmi pare rău că nu se discută deloc de suspendarea preşedintelui. Probabil că-n puţin timp, dacă Parlamentul, prin absurd, ar vota suspendarea, cred că de data asta Traian Băsescu nu ar mai găsi nicio înţelegere la un eventual referendum", a declarat vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, luni, potrivit NewsIn.

Întrebat dacă PNL plănuieşte o astfel de acţiune, liderul PNL a răspuns: "Un astfel de demers de suspendare nu poate fi iniţiat astăzi, astăzi cred că trebuie să băgăm turnesolul şi fenolftaleina şi să vedem cum se va vota la moţiunea de cenzură".

În plus, întrebat şi dacă democrat-liberalii sunt interesaţi de suspendarea lui Traian Băsescu, vicepreşedintele PNL a replicat că "este foarte riscant să vorbeşti tu despre ei, pentru că ei cu pistolul la tâmplă vor fi puşi să dezmintă".

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu s-a limitat la a comenta un eventual demers al suspendării preşedintelui afirmând că "deocamdată vorbim de moţiune".

"Problema preşedintelui este totuşi aceea că atunci când faci un act iresponsabil, cum ar fi decorarea cuiva ca domnul Homoştean, condamnat criminal al regimului comunist, trecut în raport de domnul Tismăneanu şi tu, marele campion al anticomunismului îl decorezi bătându-ţi joc şi de decoraţie, şi de toţi oamenii care pe drept o poartă - cu Virtutea militară - şi de victime - e un act iresponsabil. Sigur că e simplu - a doua zi trimiţi vreo două madame şi vreo doi flăcăi prieteni la televizor să te apere, să spună că a fost o greşeală şi spui că regreţi. Dar când vii şi anunţi în forţă măsuri din astea care afectează nouă milioane de oameni e un pic mai greu. Noi vorbim după procedurile democratice, asta e limba pe care o cunoaştem şi asta facem noi în practica politică. Dar e clar unde este localizat răul politic al acestei ţări. Cred că e limpede", a mai comentat Antonescu.

"Şi nenorocirea face că în ţara asta nu cei mai răi se duc după cei mai buni sau cei mai slabi după cei mai tari, ci invers. E un proces de degradare. Observaţi că de ani de zile în relaţia Traian Băsescu - Emil Boc nu Emil Boc a devenit mai cu personalitate, mai jucător, mai autoritar, ci domnul Traian Băsescu a început să facă mici confuzii în vreme ce amândoi taie lemne şi joacă la horă", a conchis Antonescu.
sursa http://www.romanialibera.ro/a
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one