Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Voronin: R. Moldova, şantajată de SUA pentru a trimite militari în Afganistan

Voronin: R. Moldova, şantajată de SUA pentru a trimite militari în Afganistan
3-feb-2010

Fostul preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, a declarat că Statele Unite au şantajat Republica Moldova pentru a trimite militari în Afganistan în schimbul a 262 de milioane de dolari, sprijinul financiar oferit recent de administraţia americană, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

Voronin a declarat pentru un post de televiziune apropiat Partidului comuniştilor că Statele Unite şantajează Republica Moldova pentru fiecare militar trimis în operaţiunile de menţinere păcii din străinătate . El a afirmat că oficialii americani l-au şantajat în perioada mandatului său prezidenţial pentru a trimite militari în Irak în schimbul unor ajutoare acordate prin intermediul programelor americane destinate ţărilor sărace.

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), aflat în prezent în opoziţie, a acuzat autorităţile de la Chişinău că au primit un sprijin american în valoare de 262 de milioane de dolari pentru a accepta să detaşeze militari moldoveni în Afganistan. "Nu piere lumea fără credite. Viaţa unui om este mai preţioasă decât nişte milioane de dolari", a precizat fostul preşedinte. Voronin a amintit despre războiul purtat de Uniunea Sovietică în Afganistan unde au murit şi câteva sute de militari moldoveni.

Statele Unite nu au reacţionat la acuzaţiile de şantaj ale fostului preşedinte moldovean. Declaraţiile lui Voronin au fost însă dezminţite de autorităţile de la Chişinău. "Republica Moldova trebuie să fie parte integrantă a sistemului politic mondial şi în acest sens trebuie să participe inclusiv şi în misiuni de menţinere a securitatii. Nimeni, niciodată, nu poate condiţiona o ţară suverană să facă sau să nu facă ceva", a afirmat premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.

Republica Moldova a participat din vara lui 2003 la operaţiunile postconflict din Irak, unde a detaşat peste 100 de genişti, instruiţi în Statele Unite. Trupele de genişti au dezamorsat numeroase dispozitive explozibile. Nici un militar moldovean nu a murit în cadrul acestor operaţiuni, însă unul a fost rănit. La sfârşitul lui 2008, Republica Moldova şi-a retras contingentul militar din Irak la solicitarea autorităţilor irakiene.

În prezent, Republica Moldova are observatori militari in Liberia, Coasta de Fildeş şi Sudan, toate sub egida ONU.

sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one