Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Voiculescu şi Pârvulescu au trecut la manipularea sondajelor pe tema reformei constituţionale

31 martie 2010

Scris de Nicolae Bucur
Conform sondajului CCSB, 9 din 10 români sunt extremişti periculoşi

Împachetate într-un ambalaj democratic şi servite pe post de adevăruri absolute, manipulările mediatice marca Voiculescu continuă şi în cazul reformei constituţionale. Vårful de lance ale planurilor fostului turnător al propriei familii la Securitate este Cristian Pårvulescu, angajatul part-time la antenele felixiene şi Realitatea lui Vîntu, care a ieşit, luni după-amiază, cu o nouă bombă de senzaţie, menită să creeze imaginea cum că romånii sunt un soi de călăi injuşti însetaţi de sånge şi răzbunare, un fel de barbari ultra-religioşi, rasişti şi şovini, incapabili de a vota corect la referendumul privind restructurarea Parlamentului.
Noua născocire a tandemului Voiculescu-Pårvulescu în încercarea de a anula decizia luată în primul tur al prezidenţialelor prin care romånii şi-au exprimat, în mod absolut democratic, dorinţa ca, prin referendum, numărul parlamentarilor să fie redus de la 471, cåţi sunt în prezent, la 300, a fost prezentată cu mare fast la Palatul Parlamentului. Găselniţa manipulatoare este un sondaj de opinie realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) pe comanda „neprihănitei“ Asociaţii Pro Democraţia înhămate constant, în ultimii ani, la căruţa PSD-PNL, de către preşedintele ei, Cristian Pårvulescu. Cap’dopera duetului Voiculescu-Pårvulescu, realizată pe un eşantion de 1.060 de persoane, a fost coaptă în bucătăria CCSB în circa trei zile (24-27 martie) şi servită „societăţii civile“ prin intermediul ONG-ului lui Pårvulescu pe 29 martie. Menţionăm că celebrul sondaj a fost realizat telefonic şi are o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Românii - pe post de călăi

Cifrele oferite de tandemul manipulator mai sus menţionat, îi evidenţiază pe romåni ca fiind un soi de călăi însetaţi de sånge şi răzbunare, un fel de justiţiari anarhici. Concluziile raportului sunt absolut halucinante, portretizåndu-i pe circa 9 din 10 romåni drept despotici, rasişti, xenofobi şi ultra-religioşi. Sondajul opinează că 91% dintre romåni ar alege reintroducerea pedepsei cu moartea, 94% dintre romåni ar opta pentru retragerea cetăţeniei rromilor care comit infracţiuni în străinătate, 89% dintre cetăţeni ar opta pentru retragerea cetăţeniei celor care cer autonomia ţinutului secuiesc, 88% dintre romåni ar vota pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă. Cristian Pårvulescu şi-a dat arama pe faţă atunci cånd a declarat că studiul APD a avut drept scop aflarea modului în care votul la un referendum ar putea fi influenţat de o retorică justiţiară şi ar putea genera, în final, efecte nedemocratice în societate, prin luarea unor decizii care să încalce drepturile omului. În traducere liberă, acesta a încercat de fapt să inducă ideea că romånii sunt labili psihic şi ar putea acţiona emoţional la referendumul ce vizează reformarea contituţională. „Propunerea de teme ce contravin valorilor majorităţii - romåni, ortodocşi - stårneşte patimi justiţiare în råndul acestora şi predispune la luarea de decizii ce pot încălca drepturi ale omului, precum acela la liberă exprimare, de exemplu“, a spus liderul APD, Cristian Pårvulescu, în deschiderea unei dezbateri organizate pe tema reformei sistemului constituţional prin mijloace precum referendumurile la nivel naţional. Problema lui Pårvulescu cu religia ortodoxă nu este una nouă. Acesta a cerut, în urmă cu aproximativ doi ani, Ministerului Educaţiei şi Cercetării elaborarea de reglementări pentru eliminarea discriminării generate de prezenţa simbolurilor religioase. Pe scurt, eliminarea icoanelor din clasele de curs. La eveniment au participat, conform datelor oferite pe site-ul Pro Democraţia, toată floarea cea vestită a opozanţilor fervenţi ai reformării sistemului romånesc în punctele sale cheie. Printre aceştia s-au numărat liderul PSD, Victor Ponta, combinatorul-şef trecut cu arme şi bagaje în slujba „noii puteri“ social-democrate, Viorel Hrebenciuc, preşedintele proaspăt uns de Voiculescu la cårma PC, Daniel Constantin, sau vicele peneliştilor, Puiu Haşotti.

CCSB, jucăria lui Voiculescu

Cu cåteva luni în urmă, ziarul „Curentul“ dezvăluia încrengătura intereselor din CCSB. Potrivit Registrului Comerţului, fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, deţine 67 la sută din Compania de Cercetare Sociologică şi Branding Forum SRL (cunoscută drept CCSB), iar restul procentelor sunt deţinute de Mihai Moţoc, consilierul lui Dan Voiculescu, şi Mirel Theodor Palada, fost senior-analist la Institutul Pro. Camelia Voiculescu şi Mirel Palada au intrat în firmă prin majorare de capital, conform oficialilor companiei. Reamintim că CCSB este unul dintre institutele care, pe 6 decembrie, la ora 21:00, îl dădeau pe Mircea Geoană cåştigător cu 51,2% din voturile romånilor, stårnind euforie pentru fostul lider al PSD care sărea de fericire în curtea sediului PSD de pe Kisselef, gest ce a stårnit un val de ironie în råndul mass-media şi a întregii societăţi romåneşti.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one