Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vocile de mierloi ale lui Patriciu şi Vîntu

Vocile de mierloi ale lui Patriciu şi Vîntu
9-deb-2010
Scris de Cătălin Mihuleac
Măsuraţi strict din unghiul creativităţii artistice, avocaţii sunt mult mai înzestraţi decât pictorii, sculptorii, muzicienii, poeţii, balerinii şi celelalte naţii care îşi câştigă existenţa în vecinătatea muzelor. Când îşi propun să-i scape de puşcărie pe hoţi, pe escroci, pe criminali ori pe traficanţii de droguri, avocaţii sunt atât de creativi în a inventa pretexte, încât ceea ce fac nu se poate chema decât artă.
Să luăm, de exemplu, cazul fostului consilier guvernamental Fănel Păvălache, cel care s-a ales cu o condamnare de şase ani, din cauză că a primit şi el o mică atenţie acolo, însumând vreo patru milioane de euro. Pe condamnare scria iniţial şase ani, dar, datorită creativităţii artistice de care a dat dovadă avocatul său, până la urmă pedeapsa s-a înjumătăţit. Rămâne între noi: cui nu i-ar conveni să-şi dea la troc trei ani din viaţă, pentru patru milioane de euro? Un simplu calcul matematic arată că anul îţi e plătit cu mai bine de un milion de euro...
Pentru a-l deszăbreli prematur, avocatul a subliniat conduita pilduitoare a clientului său, care nu s-a sclifosit când a trebuit să-şi schimbe dunguliţele abia sugerate ale costumelor „Hugo Boss“ cu dungoaiele, groase cât coada boului, ale uniformei de pârnaie.
Dar mai ales, a subliniat cu pensula sa fină acelaşi talentat apărător legal, oiţa rătăcită Fanny Păvălache a contribuit, cu behăiturile sale suave, la corul bisericii din puşcărie.
A cântat duios „Ave, Maria!“, a cântat serafic „Mulţumescu-Ţi Ţie, Doamne!“, făcându-i astfel lui Isus un important lobby printre deţinuţi şi gardieni. Ah, sunt realmente mişcat!
Vedeţi cât avem de pierdut din pricina imobilităţii corupte de care dă dovadă justiţia din România? Oare cât ar avea de câştigat mişcarea muzicală din România, arta în general, dacă mai multe vedete ar intra la răcoare? Mie tare mult mi-ar plăcea, de pildă, să-mi desfăt urechile cu câte un „tedeum“ interpretat de mierloiul Dinu Patriciu în duet cu Gigi Becali sau cu câte o „missă“, din care să se înalţe la ceruri vocile inconfundabile ale lui Vîntu şi Mazăre!
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one