Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Victor Ponta, noul presedinte al PSD. Geoana, invins de 75 de voturi

Victor Ponta, noul presedinte al PSD. Geoana, invins de 75 de voturi
Duminica, 21 Februarie 2010
La 38 de ani, Victor Ponta este noul presedinte al celui mai important partid de opozitie din Romania, 856 din social-democratii prezenti la Congresul PSD de sambata votand pentru el. Marele perdant, Mircea Geoana, a obtinut 781 de voturi.

Vestea ca Ponta este noul lider a PSD a sosit in jurul orei 02.30, dupa mai bine de sase ore de votare si alte aproximativ trei necesare numararii voturilor. Verdictul care l-a detronat pe Geoana a fost dat dupa o zi plina de lovituri de teatru: retragerile din cursa pentru sefia partidului ale lui

Miron Mitrea si Radu Mazare in favoarea lui Ponta, urmate de cea a lui Cristian Diaconescu, care a trecut in tabara sustinatorilor lui Geoana.
"Nu o sa credeti, dar sunt putin obosit… Acest congres a fost pentru mine o noua ocazie sa-mi cunosc colegii, sa-mi cunosc partidul. In primul rand, ii multumesc domnului Geoana. Nu mi-am pregatit un discurs in cazul ca voi fi ales, dar pot sa va spun ca imi doresc sa patram unitatea partidului, nu doar cei 870 de delegati care m-au votat, ci chiar si cei care au votat cu dl. Geoana", a spus Ponta, in discursul care i-a pecetluit

victoria. "Astept si nu voi pleca inca sa sarbatoresc, sa dorm, astept sa vad cine va fi viitorul secretar general. Am tot respectul pentru toti cei trei candidati, dar nu mi-am ascuns dorinta de a lucra cu Liviu Dragnea", a continuat acesta.
Ponta a mai spus ca, de luni, PSD are din nou "o sansa uriasa - sa arate ca poate sa face schimbari, ca poate accepta prin vot democratic un presedinte enervant de tanar, ca are puterea de a constitui alternativa".

"Dincolo de amaraciunea fireasca a unui astfel de moment, ii urez lui Victor Ponta tot succesul din lume la conducerea partidului. Victore, sa-ti mearga tie bine!", i-a urat Geoana lui Ponta, dupa anuntarea oficiala a rezultatelor. "Nu am sa va spun aveti grija pe mana cui lasati partidul, am sa va spun aveti pe mana cui sa lasati partidul", a adaugat Geoana.

Iliescu: Ponta va aduce un spirit nou

Potrivit lui Iliescu, alegerea lui Ponta la sefia partidului reprezinta semnalul intinerii conducerii, iar Congresul a trecut examenul de democratie, fiind un pas spre relansarea formatiunii.

"Rezultatul este explicit si e un semnal bun de intinerire a conducerii. Sigur, nu e o misiune simpla pentru Ponta, dar sper ca va intelege misiunea grea care ii revine. Sunt convins ca va gasi si sprijinul necesar din partea tuturor oamenilor responsabili din partid", a spus Iliescu, la Realitatea Tv. El a spus ca 80 de voturi reprezinta o diferenta care ar face inutila o eventuala renumarare.

Fondatorul PSD a mentionat ca schimbarea care se asteapta in partid nu depinde numai de Victor Ponta, ci de "intreaga echipa noua", de "cum vor reactiona toti ceilalti", si la nivel national, si in teritoriu. "In orice caz, este un examen democratic, care a fost trecut in acest congres si eu sper sa fie de bun augur pentru a da o nota de innoire, de intinerire, de o noua relansare a partidului", a spus Iliescu.

El a sustinut ca, prin alegerea lui Ponta, partidul este pe mana unei echipe noi, "care vine cu toata hotararea de a aduce un spirit nou". "Nu e o munca usoara pe care trebuie s-o desfasoare, dar asta e viata, sper sa mearga inainte partidul dupa aceasta schimbare", a adaugat Iliescu.

Pe de alta parte, Iliescu a sustinut ca Geoana trebuie sa ramana, cu sprijinul partidului, presedinte al Senatului, si prin aceasta functie si membru al conducerii partidului, chiar daca a pierdut cursa pentru sefia formatiunii social-democrate.

"Geoana e presedintele Senatului, cum am spus una din misiunile esentiale ale partidului este sa desfasoare o activitate politica in Parlament. Deci el trebuie sustinut ca presedinte al Senatului sa-si faca datoria, si-n aceasta calitate face parte automat din conducerea de partid. Ca si Nastase care e vicepresedinte la Camera si-n aceasta calitate fac parte, automat, amandoi, din Comitetul Executiv si din BPN-ul partidului", a spus Iliescu.

Cine este Victor Ponta

De profesie jurist, Ponta a activat ani buni ca procuror, ultima data la Curtea Suprema, la Biroul de combatere a spalarii banilor. A fost introdus in politica, in urma cu 10 ani, de Adrian Nastase, cel care l-a si impus in functia de presedinte al Organizatiei de tineret. "Din profil, seamana cu Titulescu," spunea, in 2002, Nastase despre Ponta. Comparatia i-a adus porecla de "micul Titulescu".
In 2003, Ponta a pasit pe scena principala din PSD, ca vicepresedinte, pozitie pe care a ramas si dupa ce protectorul sau a cazut in dizgratie.
Intre 2001 si 2004, a ocupat si functia de sef al Corpului de Control al Guvernului Nastase. In 2008, a fost numit ministru pentru Relatia cu Parlamentul in Guvernul Boc. Recent, a marturisit ce fel de comunicare avea cu premierul democrat-liberal: "Am vrut sa-l bat pe Emil Boc si nu m-a lasat Dan Nica. Si pe 1 octombrie mi-a zis: Victore, de ce nu te-oi fi lasat?! Si acum regret, dar poate mai am ocazia!"

In campania prezidentiala, Ponta a fost purtatorul de cuvant al lui Geoana. Dupa ce acesta a pierdut alegerile, Ponta a oferit o explicatie neasteptata: "La ei, sistemul de fraudare a mers mai bine."

Ulterior, cand a inceput batalia pentru functii in partid, Ponta i-a declarat razboi liderului PSD. "Geoana m-a pierdut in noaptea in care s-a dus la Vintu", a spus el

Ponta este casatorit cu colega lui de partid, Daciana Sarbu, fiica social-democratului Ilie Sarbu. Impreuna, cei doi au un copil. Este pasionat de raliuri, baschet si fotbal.


sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one