Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Victor Alistar - incompatibil, prin decizia definitiva a Curtii de Apel

Victor Alistar - incompatibil, prin decizia definitiva a Curtii de Apel
13-feb-2010

Scris de Dana Iliescu
Decizia ANI prin care s-a stabilit ca Victor Alistar, director executiv la Transparency International Romania, s-a aflat in stare de incompatibilitate atunci cand a ocupat si functia de purtator de cuvant al ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici) cat si pe cea de avocat , a ramas definitiva si irevocabila.

Motivul este faptul ca Alistar nu a contestat decizia Agentiei Nationale de Integritate in termenul prevazut de lege si la instanta corespunzatoare.Probabil nu avea niciun argument pentru a contesta decizia ANI, avand in vedere faptul ca lucrurile erau mai mult decat clare.

"Actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnului Alistar Teodor-Victor, emis de catre Agentia Nationala de Integritate la data de 20.07.2009, a ramas definitiv si irevocabil, potrivit prevederilor art. 50, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicata.
Curtea de Apel Bucuresti a comunicat, la data de 10 februarie 2010, faptul ca domnul Alistar Teodor-Victor nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul de constatare a starii de incompatibilitate, emis de Agentia Nationala de Integritate", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate.
Termenul prevazut de lege era de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate.

"Precizam ca orice contestatie inregistrata la alta instanta decat cea prevazuta la art. 48, alin. (2) este nula de drept", se mai arata in comunicatul citat.

Si functionar la stat si avocat Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Alistar Teodor-Victor s-a aflat, in perioada 23.01.2007 - 01.03.2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut concomitent calitatile de functionar public - purtator de cuvant (in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici), director executiv (in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004) si avocat definitiv - titular (in cadrul Cabinetului individual de avocatura "Alistar Teodor-Victor" - incepand cu data de 23.01.2007 si pana in prezent).

Conform prevederilor legale, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective".

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, insusindu-si concluziile din actul de constatare emis de A.N.I. s-a adresat Curtii de Apel Bucuresti pentru anularea actelor administrative emise de catre Presedintele A.N.F.P. in vederea aprobarii cererilor de suspendare, respectiv de prelungire a suspendarii raportului de serviciu in cazul lui Victor Alistar, precum si pentru anularea mentiunilor din cartea de munca a acestuia, pentru perioada incidenta. Cazier administrativIn urma deciziei Curtii de Apel , Alistar, cel care pozeaza in starul luptei anticoruptie din Romania, s-a ales cu un frumusel cazier administrativ ce se traduce prin sanctiuni din partea ANFP si prin imposibilitatea de a ocupa in perioada urmatoare functii publice de conducere.
Dupa aflarea deciziei justitiei, Alistar a declarat bineinteles ca este o victima hartuita de ANI, deoarece a criticat, în repetate rânduri, această instituţie.Numai ca decizia definitiva si irevocabila prin care s-a constatat incompatibilitatea sa a fost luata de judecatorii de la Curtea de Apel , nu de ANI. Nascut victima, probabil ca Alistar nu stie sa recunoasca atunci cand pierde si, pe reteta stiuta, vorbeste de conspiratiile mondiale care lucreaza impotriva ilustrei sale personalitati.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one