Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ultimatumul lui Băsescu

8 iunie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Criza economică, jocul la cacealma al liderilor opoziţiei PSD-PNL cu moţiunile de cenzură alături de asumarea măsurilor drastice de limitare a deficitului de către Cabinetul Boc au tulburat în aceste zile situaţia internă din tabăra democrat-liberală prin ieşirea la rampă a unor lideri din eşaloanele inferioare care, prin intermediul declaraţiilor belicoase, au găsit un bun prilej de a-şi face un pic de reclamă. Pe de altă parte, criticile acestora, precum şi ameninţările că vor vota moţiunea opoziţiei reprezintă nişte reglări interne de conturi, întrucât în teritoriu oamenii lor au avut un acces limitat la resursele financiare. În acest sens, şeful statului le-a cerut ieri, potrivit unor surse interne citate de agenţia Mediafax, parlamentarilor PDL să le transmită membrilor Cabinetului în 48 de ore dacă mai susţin Guvernul, în caz contrar partidul urmând să treacă în opoziţie, pentru că nu are sens ca el să cadă în urma moţiunii de cenzură. „Preşedintele le-a cerut parlamentarilor să decidă în 48 de ore dacă susţin Guvernul, să se decidă dacă partidul mai rămâne la guvernare sau dacă trece în opoziţie. Dacă nu mai susţin Guvernul, nu are sens ca acesta să cadă la moţiunea de cenzură şi PDL trece în opoziţie“, a afirmat Băsescu. În opinia sa, o decizie bărbătească ar fi susţinerea măsurilor, care în scurt timp ar duce la redresare economică şi, implicit, la beneficii electorale. El a mai precizat, potrivit aceloraşi surse, că „nu este normal“ ca unii membri ai PDL să îşi facă imagine „pe spatele partidului“ în această perioadă, când este nevoie de solidaritate.

În faţa marii provocări...

Cererea explicită a preşedintelui a venit ca urmare a degringoladei interne din PDL, în contextul în care nemulţumirile „celor mici“ nu s-au pliat cu politica de strângere a curelei a Cabinetului Boc, în ciuda oricăror justificări ideologico-sociale ale acestora. Astfel, senatorul PDL Georgică Severin a menţionat ieri că nu au apărut elemente noi care să-l determine să renunţe la intenţia sa de a vota în favoarea moţiunii de cenzură împotriva Cabinetului Boc. „Am primit invitaţia, ca toţi parlamentarii PDL, dar am avut alt program. Mă îndoiesc că s-a schimbat ceva radical între timp. Îmi păstrez intenţia de a vota moţiunea“, a spus Severin. La rândul său, deputatul PDL Daniel Oajdea a declarat ieri, pentru Mediafax, că îşi menţine punctul de vedere şi, „în principiu“, va vota moţiunile de cenzură, dacă Guvernul nu a inclus printre amendamentele la legile austerităţii pe care şi le va asuma eliminarea reducerii salariilor şi pensiilor sub 1.000 de lei.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one