Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Udrea vrea ca membrii PDL să aleagă între Udrea vrea ca membrii PDL să aleagă între afaceri şi funcţii publice şi funcţii publice

26 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu
În faţa războiului de uzură pe care îl duc concomitent alianţa PSD-PNL alături de analiştii posturilor TV ale mogulilor împotriva preşedintelui şi a coaliţiei de guvernare, vinovaţi de toate eşecurile tranziţiei începute în 1990, liderii PDL au pregătit o strategie coerentă menită să contrabalanseze aceste atacuri. Pe de altă parte, lipsa unor măsuri concrete din partea opoziţiei şi necesitatea aplicării unor măsuri antipopulare fără precedent pun PDL-ul în faţa unui risc asumat, în contextul în care FMI-ul trebuie convins prin seriozitate şi fermitate. În acest sens, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a declarat ieri că membrii PDL care ocupă funcţii publice şi administrează afaceri sau sunt acţionari în firme care lucrează cu statul trebuie să opteze fie pentru funcţii, fie pentru afaceri. „Partidul a mai luat o asemenea decizie în 2002. Atunci s-a cerut ca cei care aveau o funcţie publică să opteze pentru funcţii sau pentru afaceri şi au fost colegi care au ales să plece din funcţiile publice şi să rămână în mediul de afaceri“, a afirmat liderul democrat-liberalilor. În acest sens, astfel de măsuri concrete trebuie să se înscrie în eforturile solidarităţii naţionale pentru depăşirea unui moment crucial pentru viitorul României, în contextul regândirii politicii social-economice, după eşecul statului social. Potrivit acesteia, sunt şi situaţii în care există colegi de partid acţionari în firme care lucrează cu statul.

Solidaritatea trebuie să limiteze criza

„Cred că şi în cazul acestora, dacă ocupă funcţii publice, să se adopte aceeaşi măsură şi să renunţe la acţiunile pe care le au sau la funcţia publică“, a adăugat Udrea. Pe de altă parte, liderul democrat-liberalilor a mai susţinut faptul că „nu poţi să le ceri oamenilor să facă sacrificii câtă vreme există neîncredere legat de modul în care se cheltuieşte banul public“. La rândul lor, miniştrii Adriean Videanu şi Vasile Blaga s-au declarat de acord cu propunerea Elenei Udrea ca politicienii care ocupă demnităţi publice şi concomitent conduc afaceri să aleagă între cele două calităţi, precizând că PDL a adoptat o măsură similară în 2002. „Noi am mai avut o astfel de decizie extrem de corectă în 2002. Atunci ideea era ca aleşii locali să nu facă afaceri cu administraţiile locale, regiile, societăţile primăriilor pe care le coordonau“, a precizat Blaga. În fond, asemenea măsuri sunt necesare în contextul în care astăzi se discută ultima formă a Scrisorii de intenţie care va fi trimisă Fondului, întrucât deficitul bugetar trebuie limitat prin sacrificii.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one