Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

UDMR va fi solidar cu Guvernul la asumarea răspunderii

22 mai 2010

Vicepreşedintele executiv al UDMR a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea şi-a asumat răspunderea de a intra în acest Guvern şi este de părere că nu există nicio altă cale în afară de măsurile restrictive anunţate de Executiv.

"Nu cred că e momentul să dăm bir cu fugiţii, acum, când e greu. (...) Suntem de acord că n-avem ce face, din păcate, în momentul actual, cu aceste decizii restrictive, pe care le-am luat cu strângere de inimă. Dar în ceea ce priveşte pensiile, trebuie ca pensia minimă să rămână 350 de lei şi va trebui să nu scadă pensiile mici", a spus Borbely.

El a precizat că, din calculele făcute, rezultă că, dacă rămân intacte pensiile până la 600 de lei, suma care ar fi rezultat din reducerea acestora cu 15 la sută - circa un miliard de lei - poate fi adunată prin impunerea unui procent mai mare de impozitare a pensiilor mai mari, spre exemplu, de 2.500 de lei.

"Noi am propus acest lucru şi încă e o problemă discutată. Deci suntem de acord cu măsura luată, nu este în afara spiritului scrisorii către FMI. (...) Miercuri putem da drumul la scrisoarea FMI, dar în pachetul de măsuri care va fi prin asumarea răspunderii de către Guvern, probabil joi, acolo, deja în procedurile interne, putem, la pensii, să facem aceste modificări", a spus Borbely.

El a subliniat că acesta a fost punctul de vedere al UDMR de la început.

Borbely a spus că problema nereducerii pensiilor mici va fi discutată marţi, la întâlnirea grupurilor parlamentare cu preşedintele Traian Băsescu, deci cu o zi înainte de trimiterea scrisorii către FMI.

"Ieri (joi - n.r.) am avut o discuţie la Cotroceni şi am spus acelaşi lucru, că trebuie să analizăm, să vedem, de aceea preşedintele vine la grupurile parlamentare marţi, să mai discutăm", a spus Borbely.

Întrebat ce vor face reprezentanţii Uniunii dacă totuşi nu vor avea câştig de cauză pe acest subiect, Borbely a spus că UDMR nu este interesată de invitaţia opoziţiei de a susţine o moţiune de cenzură.

"Dacă miercuri Guvernul trimite scrisoarea, şi noi suntem membri ai Guvernului şi ai coaliţiei, deci joi ne asumăm răspunderea. Nu vom lua decizii pentru că un partid sau altul din opoziţie ne face această ofertă. Nu ne interesează această ofertă", a spus Borbely.

El nu a putut da un răspuns tranşant la întrebarea ce le va spune alegătorilor - în cazul în care va mai candida la viitoare alegeri - care îi vor reproşa scăderea pensiilor lor.

"Până acum nu m-am decis dacă voi candida sau nu. Când voi candida, o să mă gândesc ce să le spun", a conchis Borbely.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc şi cu reprezentanţi ai partidelor din arcul guvernamental.

"Pe fond, a fost o discuţie pe marginea scrisorii de intenţie, concluzia fiind susţinerea întregului arc guvernamental privind măsurile anunţate pentru punerea în aplicare a scrisorii de intenţie cu FMI", a precizat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one