Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Singura soluţie a opoziţiei la criză: încă o moţiune de cenzură

28 iunie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Recesiunea economică şi majorarea cu 5% a TVA-ului (n.r. - taxa pe valoare adăugată) pun Cabinetul Boc la grea încercare, în contextul în care deficitul bugetar trebuie menţinut în graficul acordului cu FMI-ul, iar partidele de opoziţie - PSD, respectiv PNL - nu au soluţii alternative la criză şi nici nu vor să-şi asume o posibilă guvernare până la alegerile legislative din 2012. Pe de altă parte, liderii opoziţiei PSD-PNL pregătesc cel mai probabil pentru sesiunea parlamentară din toamnă o nouă moţiune de cenzură împotriva austerităţii asumate de Executiv mai mult pentru spălarea imaginii şifonate în ochii electoratului pierdut în toamnă şi pentru a spori instabilitatea politică, după exemplul de la moţiunea din toamna trecută. În acest sens, vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat ieri, la postul Realitatea TV, că preşedintele partidului, Victor Ponta, vrea „în principiu“ să depună o nouă moţiune de cenzură, propunere care va fi discutată astăzi, în şedinţa BPN (n.r. - Biroului Permanent Naţional). „S-au purtat discuţii, am purtat discuţii şi cu Victor Ponta. În principiu, Victor Ponta vrea să depună o moţiune. Am aşteptat să vedem exact toate deciziile, ce face Guvernul“, a spus liderul social-democrat.

Jocuri de imagine pe fundalul crizei economice

Practic, vehicularea depunerii unei noi moţiuni de cenzură în tabăra social-democraţilor nu este un simplu zvon, în sensul în care preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut ieri ideea că social-democraţii nu trebuie să intre la guvernare decât cu propriul guvern şi cu un program social-democrat. La rândul său, liderul grupului deputaţilor PDL de la Cameră, Mircea Toader, a afirmat ieri la Realitatea TV că, din câte ştie, premierul Emil Boc l-a invitat pe preşedintele PSD la discuţii despre soluţii alternative la măsurile de austeritate, fără să precizeze când a fost lansată invitaţia sau pentru ce dată. „După câte ştiu eu. La o întâlnire, nu ştiu când a fost, eu atâta ştiu, că a fost invitat“, a precizat liderul democrat-liberal. În acest sens, Ponta pare a juca la cacealma jocul consolidării imaginii sale de lider al opoziţiei prin intermediul unei noi moţiuni de cenzură la care liberalii ar vota necondiţionat. „Noi mai mult decât a spune din nou că acest Guvern trebuie să plece, că noi practic nu mai discutăm cu acest Guvern, că dacă se va iniţia o nouă moţiune de cenzură în timpul care a mai rămas până la sfârşitul sesiunii, sigur că o vom vota, ce putem face mai mult? E foarte clar cred“, a menţionat preşedintele PNL, Crin Antonescu.
sursa :http://www.curentul.ro/

Sârbu: „Politicienii care vorbesc de anticipate sunt departe de adevăr“

Scris de Olga Dumitrescu
În condiţiile adâncirii crizei economice, preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat ieri că politicienii care vorbesc despre alegeri anticipate sunt „departe de adevăr“, termen pe care îl foloseşte eufemistic. „Cred că a vorbi acum despre alegeri anticipate, după o perioadă de cinci-şase ani de zile în care am avut cinci-şase rânduri de alegeri... Deci nu există seară la televiziunile de comentarii politice din România în care să nu se spună că escaladarea promisiunilor deşarte, fără acoperire financiară, făcute în timpul campaniilor electorale în decursul alegerilor a dus la ceea ce este România în prezent“, a spus liderul independenţilor. Potrivit acestuia, cei care le vorbesc jurnaliştilor de anticipate vor să-i atragă în capcana manipulării, eludând realitatea politică. La rândul său, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a susţinut că, în ciuda tuturor problemelor financiare pe care ţara noastră le are, România nu se află în faliment. „Politicienii ar trebui să facă un pas înapoi, este vremea specialiştilor. Este vremea de implementare a ceea ce specialiştii estimează“, a adăugat Diaconescu. În opinia sa, Bucureştiul are în momentul de faţă nevoie de un deficit de încredere, în contextul respectării deciziilor Curţii Constituţionale. „Sunt decizii care trebuie luate în câteva zile. Urgenţa este maximă, căci şi criza este acută“, a precizat preşedintele de onoare al UNPR.
sursa :http://www.curentul.ro/

Blaga: „Guvernul este departe de a fi aplicat măsurile propuse la asumare“

Scris de Sebastian Rusu
Ministrul de interne,Vasile Blaga, a declarat ieri că afirmaţia sa potrivit căreia Guvernul ar trebui să plece dacă va decide majorarea taxelor nu se aplică în prezent deoarece viza strict situaţia în care creşterea taxelor ar fi fost decisă după aplicarea măsurilor de tăiere a pensiilor şi a salariilor. „Am spus că, dacă se aplică măsurile asupra cărora Guvernul şi-a asumat răspunderea şi totuşi se ajunge la ridicarea taxelor, atunci Guvernul ar trebui să plece. Nu suntem în această situaţie. Guvernul este departe de a fi aplicat măsurile propuse prin asumarea răspunderii“, a precizat liderul democrat-liberal la postul Realitatea TV. Întrebat dacă Guvernul nu a ştiut că reducerea pensiilor este neconstituţională, Blaga a răspuns: „Dacă aveam cea mai mică nelămurire în acest sens - am consultat şi noi jurişti - nu propuneam lucrurile astea“. La rândul său, vicepreşedintele executiv al UDMR, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a menţionat ieri pentru agenţia Mediafax că liderii Uniunii vor cere astăzi, în şedinţa coaliţiei, desfiinţarea impozitului forfetar şi măsuri de stimulare a economiei. „Vom veni cu cardul pentru IMM-uri, propunerea desfiinţării impozitului forfetar, minim, şi să dăm sprijin acelor firme care-şi plătesc dările la stat mai repede sau din timp. De asemenea, vom discuta un calendar cu acţiuni ale statului care ar trebui vândute, dar şi să urgentăm finalizarea legii parteneriatului public-privat“, a adăugat Borbely. Potrivit acestuia, un set de măsuri vizate de UDMR se referă la bănci, care ar putea fi ori impozitate suplimentar, ori să contribuie cu sume care să fie dirijate, în mod transparent, spre anumite programe.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one