Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Senatorul Mircea Andrei transformă grupul parlamentar al PD-L în SRL

12 aprilie 2010

Scris de Dorina Lascar
Ziarul „Curentul“ se află în posesia a două scrisori identice, trimise de către senatorul PD-L Mircea Andrei în iulie şi noiembrie 2009 directorilor a trei companii energetice din Moscova, precum şi vicepreşedintelui Dumei de Stat, Alexander Mikhailovich Babakov, în care îşi manifestă sprijinul pentru participarea firmelor ruseşti la programul de modernizare a CET-urilor romåneşti. Interesant e faptul că senatorul Andrei a trimis două scrisori identice, la diferenţă de patru luni, semn că ruşii probabil nu l-au băgat în seamă prima dată şi nu i-au răspuns la scrisoare.
În consonanţă desăvårşită cu clientul său, Sorin Ovidiu Vîntu, senatorul PD-L Mircea Andrei se dovedeşte a fi şi el un mare iubitor al ruşilor, mai ales cånd vine vorba de afaceri. Şi nu orice afaceri, ci unele extrem de profitabile, de sute de milioane de euro. Ziarul „Curentul“ a publicat pe 15 martie 2010 articolul „Cum vrea Vîntu să pună måna pe 458 milioane de euro pentru retehnologizarea CET-urilor“, în care arătam cum SOV pune la cale, prin intermediul unor interpuşi, o nouă lovitură financiară: 458 milioane de euro, alocaţi jumătate de UE şi jumătate finanţare naţională pentru retehnologizarea CET-urilor din Romånia. Unul dintre intermediarii folosiţi de Vîntu în această afacere este chiar fostul său avocat, senatorul Mircea Andrei. Astăzi vă prezentăm dovada interesului direct al lui Mircea Andrei pentru afacerile energetice cu ruşii, precum şi modul abuziv în care acesta s-a folosit de grupul parlamentar al PD-L din Senat pentru a-i contacta pe afaceriştii de la răsărit.
Epistolele trimise de senatorul Mircea Andrei au avut ca destinatari directorii a trei companii ruseşti: Karpel N.E. - directorul energetic de la DiP SovGroup Moscova, Eliseev I.S. - director general la FSUE „SALYUT“ Moscova, şi Ilyushin V.V.-vicepreşedinte la FSUE „TEKHNOPROM-EXPORT“ Moscova, dar şi pe vicepreşedintele Dumei de Stat, Alexander Mikhailovich Babakov. (vezi facsimilele 1,2)
Subiectul scrisorii este programul de modernizare energetică a Romåniei, afacere de care senatorul Mircea Andrei se dovedeşte a fi extrem de interesat, deşi domnia sa este membru în Comisia juridică a Senatului, comisie ce nu are nicio treabă cu modernizarea energetică a ţării. Conţinutul scrisorii este extrem de relevant pentru activităţile senatorului PD-L: „Această scrisoare este o confirmare a sprijinului nostru pentru participarea rusească alături de companii energetice romåneşti la programul de modernizare a centralelor termo-electrice din Romånia prin folosirea unui capital rusesc de pornire de 325 milioane de ruble (n.r. aproximativ 8 milioane de euro), de la DiP SovGroup şi a turbinelor de la SALYUT, pentru producţia de energie electrică şi căldură de la 1MW la 120 de MW putere. Sprijinul nostru pentru implementarea programului se va realiza strict la nivel interparlamentar, între Parlamentul Romåniei şi Duma de Stat a Federaţiei Ruse“. Semnat şi ştampilat: senator Andrei Florin Mircea. Ca să dea mai mare greutate demersului său la scrisoarea trimisă pe 23.07.2009 (facsimil 2), senatorul Andrei a pus şi ştampila grupului parlamentar al PD-L din Senat, deşi nu avea aprobarea liderului de grup pentru a o folosi în interesul afacerilor sale. Dar ce mai contează un mic abuz cånd e vorba de o afacere de peste 400 milioane de euro?

Liderul grupului PD-L din Senat, Traian Igaş, confirmă abuzul

Deoarece folosirea ştampilei grupului parlamentar al PD-L din Senat presupune că acest grup este la curent cu activitatea de business a senatorului Mircea Andrei, l-am întrebat pe liderul senatorilor PD-L, Traian Igaş, dacă a luat la cunoştinţă de practicile colegului său şi, bineînţeles, dacă afacerile energetice cu firmele ruseşti sunt noua preocupare a parlamentarilor. „Grupul parlamentar PD-L din Senat intermediază cumva afaceri în sectorul energetic cu firme din Rusia?“, l-am întrebat pe senatorul Igaş, care a fost extrem de surprins de această întrebare.
„Grupul nostru nu e un SRL ca să intermedieze afaceri, are altă definiţie şi are altă preocupare. Poate vreţi să spuneţi dacă sunt în interiorul grupului, dacă sunt colegi care se ocupă cu aşa ceva... Nu ştiu nimic de aşa ceva“, a precizat liderul grupului parlamentar PD-L din Senat. L-am întrebat, de asemenea, dacă vreun coleg de grup i-a cerut permisiunea de a folosi ştampila grupului pentru interesele sale de afaceri, iar răspunsul este extrem de relevant: „Absolut nimeni. Şi nici nu aş fi putut fi de acord cu asemenea lucruri, deoarece ştampila grupului se foloseşte strict pentru documentele noastre pe care le trimitem altor instituţii ale statului romån sau în interiorul Senatului. Nimeni nu are voie să folosească ştampila grupului pentru alte situaţii“, a subliniat ferm Igaş, care a admis că folosirea ştampilei în alte scopuri reprezintă un abuz. „Cine a folosit-o în afara interesului grupului parlamentar a făcut un abuz“, ne-a declarat Igaş. Domnia sa ne-a precizat că ştampila stă de regulă la staff-ul grupului parlamentar şi, prin urmare, senatorii din grupul PD-L nu au acces liber la ştampilă, pentru a o folosi aşa cum cred de cuviinţă. Suntem convinşi că senatorul Mircea Andrei va avea explicaţii convingătoare pentru colegii săi atunci cånd va fi interogat în legătură cu folosirea ştampilei fără acordul conducerii grupului parlamentar.

Ameninţări cu procuratura

Am încercat să-l întrebăm şi pe senatorul Mircea Andrei despre preocupările sale de business şi despre modul în care înţelege să se folosească de funcţia sa publică pentru interesele sale personale. Din păcate, Mircea Andrei nu a dorit să ne răspundă la nicio întrebare şi, mai mult, ne-a ameninţat cu procuratura, ca-n vremurile „bune“ de altădată: „Nu vă răspund la întrebări pentru că nu meritaţi... Ne vedem la procuratură“, ne-a declarat senatorul PD-L pe un ton extrem de iritat. Nu s-a abţinut nici la catalogări care nu-i fac cinste poziţiei sale de demnitar al statului romån, acuzåndu-ne, bineînţeles fără vreo probă, că noi dorim să-l şantajăm: „Sunteţi puşi să mă şantajaţi, nu să scrieţi. Eu nu cedez unui şantaj făcut de un ziarist de doi bani“, a şuierat ameninţător Mircea Andrei, subliniind în final că „o să ne vedem la procuratură“. Dacă vrea, cu plăcere. Poate facem o echipă toţi ziariştii ameninţaţi de nervosul senator Mircea Andrei, care mai nou pare să-şi fi găsit un nou hobby: afacerile cu ruşii şi ameninţarea ziariştilor care îndrăznesc să-l contrazică sau să scrie despre afacerile sale.

Mircea Andrei recidivează. A ameninţat-o şi pe Dana Grecu

Cu mai puţin de o lună în urmă, senatorul PD-L Mircea Andrei a ameninţat-o pe Dana Grecu, realizatoarea emisiunii „La ordinea zilei“, de la Antena 3, că o să-i facă dosar. Dezvăluirea a fost făcută de Victor Ciutacu.
În timpul pauzei, potrivit relatării făcute de Victor Ciutacu, în emisiunea „Sinteza zilei“, Mircea Andrei i-a spus ziaristei că o să-i facă dosar. De faţă mai erau Moise Guran, Gabriela Vrånceanu Firea şi ceilalţi invitaţi din emisiune. Probabil Mircea Andrei se gåndea să apeleze la reţeaua Voicu, specializată în fabricarea dosarelor pentru persoanele incomode. Pentru suma corectă, oamenii lui Voicu ar fi făcut dosarul necesar lui Mircea Andrei pentru a-şi satisface setea de răzbunare. Potrivit Inpolitics, Mircea Andrei a ţipat, a gesticulat nervos şi a ameninţat-o pe jurnalistă în văzul şi auzul a zeci de colegi ai acesteia aflaţi în acel moment pe platourile Antenei 3.
Furia senatorului PD-L a fost cauzată, susţin sursele citate, de întrebările incomode ale realizatoarei, legate, mai ales, de contractele cu statul pe care le are pedelistul avocat. Îmbufnat şi din cale afară de furios, în momentul în care a început pauza publicitară, Mircea Andrei a început să urle că va spune el, în direct, „lucruri grave“ despre părintele trustului „Intact“, conservatorul Dan Voiculescu. În momentul în care Dana Grecu a încercat să-l tempereze, senatorului i-a căşunat pe jurnalistă, pe care a început să o ameninţe promiţåndu-i: „Lasă că aranjez eu cu cineva şi să vezi ce va scrie presa despre tine!“. În momentul în care, uluită, jurnalista l-a întrebat la ce se referă, Mircea Andrei i-a „promis“ că o să se ocupe personal să apară în presă nişte informaţii, „parţial adevărate“. Probabil aşa a învăţat domnul Mircea Andrei că se face presă la Societatea Jurnaliştilor Profesionişti din Romånia condusă de Robert Turcescu, unde deţine chiar funcţia de secretar general.

Cu ce se ocupă oficial grupurile parlamentare
Curioşi dacă în atribuţiile grupurilor parlamentare din Senat intră şi activităţi de intermediere în afaceri, de tipul celor prestate de pedelistul Mircea Andrei, am consultat Regulamentul Senatului unde scrie cu totul altceva: „Grupurile parlamentare îndeplinesc un rol major în activitatea Senatului atåt în ceea ce priveşte constituirea organelor de lucru şi de conducere, cåt şi în ceea ce priveşte definirea atitudinii şi a poziţiei politice a senatorilor faţă de proiectele de lege supuse dezbaterii.
Astfel, grupurile parlamentare, prin liderii sau prin reprezentanţii lor, au următoarele atribuţii: fac propuneri pentru componenţa Comisiei de validare a mandatelor de senator; propun candidaţi pentru alegerea preşedintelui Senatului şi pentru alegerea membrilor Biroului permanent, în limita locurilor ce le revin, potrivit algoritmului; prezintă opţiunea senatorilor din respectivul grup pentru a face parte din comisiile permanente, avansează propuneri pentru funcţiile din birourile acestora şi desemnează senatorii care vor face parte din alte comisii ale Senatului, cu respectarea configuraţiei politice a Senatului; pot cere revocarea membrilor Biroului permanent sau a membrilor birourilor comisiilor permanente, propuşi de grupul respectiv; participă la stabilirea ordinii de zi şi pot cere modificarea ordinii de zi a şedinţelor în plen ale Senatului; pot prezenta amendamente şi pot cere continuarea, întreruperea sau încheierea dezbaterilor asupra unei probleme puse în discuţia Senatului; pot solicita verificarea întrunirii cvorumului în cursul şedinţelor în plen“. Niciun cuvånt despre afaceri!
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one