Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Senatorii Mircea Diaconu, Paul Ichim şi Mircea Cinteză riscă să rămână fără mandate

15 aprilie 2010

Scris de Nicolae Bucur
Liberalul Mircea Diaconu nu este singurul senator aflat într-o stare clară de incompatibilitate, aşa cum am demonstrat în ziarul „Curentul“ de ieri, în care am arătat cum saltimbancul politic de la curtea lui Crin cumulează ilegal funcţia din Senat cu cea de director la teatrul Nottara. În mărinimia majorităţii membrilor din Comisia juridică a Senatului, condusă de pesedistul Toni Greblă în pauzele cånd nu e ocupat să năşească ţigani cu iz interlop, mai mulţi aleşi romåni se bucură în acest moment de toate avantajele funcţiei de senator dar şi de poziţiile de şefi în spitale sau la teatru. Incompatibilitatea e vizibilă de la o poştă pentru oricine studiază Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor, numai distinşii membri ai Comisiei juridice din Senat au închis ochii şi au deschis astfel calea abuzurilor. Potrivit informaţiilor noastre, pe långă Mircea Diaconu au obţinut derogări de la lege (?!) senatorii Paul Ichim de la PNL şi Mircea Cinteză de la PD-L. Senatorul liberal Paul Ichim este şi şeful Secţiei Chirurgie III, de la Spitalul Judeţean Sfåntul Apostul Andrei din Galaţi, iar senatorul PD-L Mircea Cinteză ocupă şi poziţia de şef al Secţiei de Cardiologie a Spitalului Universitar din Bucureşti. Sensibili la rugăminţile lor de a ocupa în paralel cu funcţia de senatori şi poziţii de conducere în spitale, membrii Comisiei juridice din Senat i-au împins pe cei doi, alături de liberalul Mircea Diaconu, în braţele incompatibilităţii, motiv pentru care riscă acum să-şi piardă mandatele.
În urma articolului în care am demonstrat negru pe alb starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu, Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat oficial şi investighează acest caz.
Potrivit specialiştilor, Comisia juridică a Senatului nu poate da derogări de la respectarea unei legi organice, aşa cum este Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor, şi, prin urmare, toţi cei care au beneficiat de clemenţa Comisiei riscă să rămånă acum fără mandat. Conform procedurii, după ce face verificările necesare, ANI trimite raportul de constatare a stării de incompatibilitate conducerii Senatului. Sancţiunea prevăzută de lege este chiar pierderea mandatului de către cei care s-au aflat în stare de incompatibilitate.

Discurs lacrimogen de ameţit senatorii

„Derogările acordate de membrii Comisiei juridice au fost făcute pe fondul de entuziasm care caracterizează începutul unei noi legislaturi“, ne-a declarat senatorul PD-L Iulian Urban, care a precizat că votul său a fost singurul vot împotrivă din Comisie. „Le-am spus de pe atunci că se încalcă o lege organică, dar nimeni nu m-a luat în seamă, toţi au votat să acordăm aceste derogări“, a mai precizat Urban. Conform afirmaţiilor sale, colegii săi de comisie s-au lăsat uşor impresionaţi de rolul lacrimogen jucat de liberalul Mircea Diaconu, care a declarat melodramatic că el este sufletul colectivului de la teatrul Nottara şi că fără el teatrul nu va mai putea funcţiona. Probabil nimeni nu a avut prezenţa de spirit să-i servească replica lui De Gaulle: „Sunt pline cimitirele de oameni de neînlocuit“, motiv pentru care senatorii din Comisie, cu excepţia lui Urban, au deschis calea abuzurilor. Odată ce au acceptat ca Mircea Diaconu să fie şi senator, şi şef la teatru, senatorii n-au avut încotro şi au dat derogări şi pentru senatorii care deţineau funcţiile de şefi în spitale, încălcånd cu nonşalanţă legea, pe principiul unde a mers suta, merge şi mia.

Amnezia lui Ghişe

Chestionat în legătură cu derogările date pe ochi frumoşi, senatorul PNL Ioan Ghişe, membru şi el al Comisiei juridice, ne-a declarat că nu-şi mai aminteşte momentul: „Este o chestiune de un an şi ceva. Au cerut şi alţi parlamentari derogări. Cred că la cei care erau medici. S-au analizat texte de lege cu funcţia acestora. Atunci cånd a fost dezbaterea, pentru că mai mulţi au cerut aceste interpretări la legea specială în cazul medicilor, actorilor. Cred că cel mai bine ar fi să vorbiţi cu domnul preşedinte Toni Greblă pentru a vă da informaţiile exacte în acest sens“. Cåt despre faptul că ANI s-a autosesizat şi a intrat deja pe firul derogărilor date cu largheţe de Comisie, Ghişe a declarat senin: „Foarte bine că ANI s-a autosesizat. O verificare în plus va lămuri acest aspect!“.

Toni-învârtitorul

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Comisiei juridice, pesedistul Toni Greblă, acesta a încercat să o întoarcă aşa, ca la Ploieşti, deşi el e oltean sadea. Greblă a precizat că în cazul lui Mircea Diaconu s-a luat în calcul doar aspectul artistic al funcţiei: „În momentul în care a fost ales senator, Mircea Diaconu a făcut o solicitare în care a precizat că este director la Teatrul Nottara şi noi am văzut dispoziţiile legii care arată că este vorba de un domeniu artistic şi, deci, funcţiile pot fi cumulate“. Probabil Greblă&comp. au citat alte legi, pentru că Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor scrie clar că poziţia de parlamentar este incompatibilă cu funcţia de director al unei instituţii publice, situaţie care se potriveşte mănuşă senatorului Diaconu. Cåt despre medicii care au beneficiat şi ei de derogări, Toni Greblă nu-şi mai aminteşte concret situaţiile, precizånd doar că a fost „o decizie colectivă a Comisiei“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one