Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Senatorii care iau bani din buget să-i dea la partid

19 iulie 2010


Autor: Anca Simina
Senatul cere suplimentarea bugetului să poată funcţiona până la sfârşitul anului, în condiţiile în care un sfert dintre aleşi finanţează lunar, cu bani de la parlament, sediile propriilor partide.

Dincolo de finanţarea pe care o primesc, prin lege, partidele s-au obişnuit să stea pe spatele bugetului de stat şi pe căi obscure.

Una dintre reţetele prin care sediile de partid sunt ţinute pe cheltuiala publică este finanţarea de stat a chiriilor şi întreţinerii filialelor din teritoriu, sub paravanul deconturilor pentru birourile parlamentare. Numai la Senat, o aplică nume grele: miniştrii PDL Vasile Blaga şi Radu Berceanu, şeful Senatului, Mircea Geoană, dar şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Cât au înghiţit, pe ascuns, partidele

Calculele EVZ arată că sumele încasate în ultimul an şi jumătate de senatorii care au luat bani de chirie şi/sau materiale de întreţinere pentru bi ro urile pe care şi le-au deschis de fapt în sediile partidelor, gratis, ajung la 1.780.000 de lei. Suma depăşeşte de mai bine de trei ori necesarul de 450.000 de lei pe care Senatul îl clamează acum, la Finanţe, la rectificarea din această lună, pentru a putea plăti salariile şi după luna octombrie.

Metoda e simplă: fiecare are dreptul, în medie, la 10.000 de lei lunar pentru cheltuielile cu birourile. Situaţia oficială a adreselor acestora, furnizată de Senat, arată însă că 24 dintre senatori îşi au birourile la partid. Deşi le ocupă gratuit, decontează sume importante.

PDL, în fruntea listei

Cei mai mulţi (14) vin de la PDL. Cu Vasile Blaga şi Radu Berceanu în frunte, PDL-iştii au aplicat reţeta fie că sunt mai vechi sau mai noi. Astfel, Viorel Badea a luat, de când şi-a început mandatul, 12.443 de lei pentru chirie şi 73.213 lei pentru întreţinere, deşi s-a instalat, din datele de la Senat, în sediul PDL sector 2. Fostul ministru Mihai Stănişoară a decontat, pentru PDL Mehedinţi, 2.252 de lei chirie şi 65.960 de lei întreţinere.

E şi cazul lui Florian Staicu (11.782 de lei chirie şi 77.720 de lei întreţinere pentru PDL Braşov), al lui Marian Rasaliu (1.947 de lei chirie şi 64.275 de lei întreţinere pentru acelaşi sediu), al lui Oviudiu Marian (2.668 de lei chirie şi 47.180 de lei întreţinere - PDL Arad), al lui Dorel Jurcan (12.600 de lei chirie şi 65.392 întreţinere pentru PDL Vâlcea).

Tot aşa şi-au finanţat sediile şi Dorin Păran (749 de lei chirie şi 98.342 de lei întreţinere pentru două sedii PDL Brad şi Orăştie), dar şi Petru Filip (PDL Bihor) care figurează cu 674 de lei chirie şi 80.655 de lei întreţinere. Doar bani de întreţinere au luat Mircea Banias (77.823 de lei - PDL Constanţa), Viorel Constantinescu (76.469 de lei - PDL Buzău), Avram Crăciun (61.715 lei - PDL Arad) şi Mircea Cinteză (23.603 lei - PDL Argeş).

PSD sare cu baronii locali

La PSD, nu ia doar şeful Senatului, Mircea Geoană, ci şi cel al grupului parlamentar Ion Toma (15.500 de lei chirie şi 73.255 de lei întreţinere), deşi îşi are biroul în filiala Olt pe care o conduce. La fel, Vasile Ion, şef la Buzău şi cu birou în sediu, a încasat 8.688 de lei chirie şi 55.522 de lei întreţinere. Gheorghe Pop a luat şi el, pentru PSD Sălaj, 2.098 chirie şi 89.784 întreţinere.

Doar materiale de întreţinere pentru PSD Constanţa, dar sume consistente, a decontat şi tandemul Nicolae Moga (80.212 lei) şi Alexandru Mazăre (67.442 de lei). Un caz special e cel al lui Radu Mardare (PSD Bacău), care şi-a făcut birou în firma unui coleg de partid din Răcăciuni, Gheorghe Bitla, căruia i-a dat 44.417 lei.

Şi la PNL îşi dau mâna Crin Antonescu cu liderul de grup Puiu Haşotti (6.470 de lei chirie şi 63.100 întreţinere pentru PNL Constanţa). La fel, Paul Ichim a luat 5.533 de lei chirie şi 74.698 de lei întreţinere pentru sediul PNL Galaţi, în timp ce Ioan Ghişe a decontat 77.788 de lei întreţinere pentru PNL Braşov. Există însă şi două cazuri - Dan Voiculescu (PC) şi Iulian Urban (PDL) - care au ales să nu ridice suma forfetară.

TOPUL "CHIRIAŞILOR"

VASILE BLAGA. Ministrul internelor îşi are biroul în Modrogan, nr. 22, sediul PDL Bucureşti, filială pe care a condus-o 8 ani.

Deşi nu-i cere nimeni bani, senatorul Vasile Blaga e pe primul loc în topul deconturilor chiriei, cu 17.615 lei, la care se adaugă 17.448 de lei întreţinere.
RADU BERCEANU. Instalat, ca parlamentar, în sediul PDL Dolj, filială pe care o conduce, ministrul transporturilor îşi plăteşte cu bani de la buget cheltuielile partidului la Craiova.

Pe locul 4 în topul chiriaşilor în propriile sedii, Berceanu a decontat până acum 7.344 de lei chirie şi 80.134 de lei întreţinere.
MIRCEA GEOANĂ. În situaţia oficială de la Senat, Geoană figurează cu un singur birou parlamentar pentru care ia bani: sediul PSD Dolj, în care s-a instalat atunci ca lider al partidului.

Geoană a luat 2.623 de lei pentru chiria biroului şi 64.234 de lei pentru întreţinere.
CRIN ANTONESCU. Deşi nu se numără printre fruntaşii topului chiriaşilor în propriile partide, liderul liberal aplică aceeaşi reţetă.

Datele de la Senat arată că Antonescu, instalat în sediul PNL sector 1 din Capitală, a decontat de la stat 1.600 de lei pentru chirie şi 63.650 de lei pentru materiale de întreţinere.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one