Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Semne

16-martie-2010

Scris de Tia Serbanescu
Vremea primăvăratică a început să scoată în stradă diverse sindicate ai căror lideri s-au plictisit să stea prin platourile TV şi a băgat în grevă altele care, probabil, se tem să nu fie doborâte de prea multă muncă. Altfel nu se înţelege care e scopul acestui terorism sindical - afară poate de unul turistic: de ce să mergem noi în Grecia şi să nu aducem Grecia la noi, cu ruinele ei vechi şi noi? Iar când cei de la metrou fac grevă cerând mărirea salariilor de unde nu e, înseamnă că după pensii şi salarii nesimţite începem să avem şi greve nesimţite. Nu degeaba anunţa Vadim că anul acesta vom avea alegeri anticipate atât parlamentare cât şi prezidenţiale. Vrabia mălai visează, sindicatele forţează. În această săptămână de stånga, Independenţii din Parlament plus primarii Onţanu şi Pandele vor să-şi înscrie partidul la tribunal. Iată un început promiţător: au şi ajuns la tribunal. Uniunea pentru Progresul României provenită majoritar din PSD s-a declarat, fireşte, de stânga - iar trei dintre liderii ei (Oprea, Micky şi Onţanu) au fost surprinşi duminică într-o cafenea unde-şi ghiceau viitorul în cafea. Din PNL n-a plecat nimeni după congres (cum se bănuia) spre Uniunea pentru Progresul Romåniei - dar mai ales pentru protejarea preşedintelui de o nouă suspendare, cu Geoană la înaintare. Liberalii nici n-aveau de ce să se deranjeze întrucât sunt deja la stânga lângă PSD unde dl Ponta şi-l asocia pe dl Antonescu într-un cuplu fatal: Fidel Castro şi Che Guevara luptând cu Batista - spre a-şi şterge secreţiile nazale apoase cauzate de ratarea tunului Grivco. În numele Grivco, dl Dinu Patriciu a transmis de la palat un mesaj urbi et orbi pentru ieşirea din criza mondială: „statele să se retragă rapid şi definitiv din economie şi chiar din relaţiile internaţionale“ şi să-i lase pe marii corporatişti să facă bani. Iar calea (o ştie orice Iuda) este vânzarea: „privatizarea producţiei energetice, a depozitelor şi a zăcămintelor de gaze“. Papa, am dat deja gazele din mare la Sterling, Petrom cu gaze cu tot la OMV şi Rompetrol la mata. Şi? S-a umplut România de bani? Sau câţiva norocoşi? Şi dl Voiculescu propunea să vindem Delta. Sigur, ar mai fi Dunărea, Roşia Montană, Carpaţii - pe care am putea să le dăm dlui Patriciu să le vândă cât mai bine pentru sine căci dânsul e special: „trebuie să fii diferit, altfel mergi cu turma şi pierzi“. Bine ne-a zis! Urma papă turma - după care turmentaţii o mai şi insultă că n-a fost bine friptă.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one